Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Digitale content steeds beter beveiligd

ChronoPay en MediaKey gaan strijd aan tegen piraterij

Amsterdam, 21 juni - ChronoPay en MediaKey werken vanaf nu samen om veilige betalingen van kopieerbeveiligde content mogelijk te maken. Met gebruik van de Windows Media Rights Manager kunnen contenteigenaren muziek, video's en andere digitale content veilig verspreiden via het internet.

ChronoPay, een Internet Payment Service Provider, is specialist in veilig online betalingsverkeer. De klanten van webwinkeliers worden met ChronoPay's internet betaaloplossingen in staat gesteld om in een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving af te rekenen.

"ChronoPay biedt specifieke betaaloplossingen aan voor verschillende e-commerce sectoren", zegt Ido Schiferli, Marketing Manager van ChronoPay. "Eén van die sectoren is digitale content. De samenwerking met MediaKey helpt ons om onze dienstverlening op het gebied van de veilige distributie van digitale content verder uit te breiden".

MediaKey is een gecertificeerde Windows Media DRM Service & Solution Provider. DRM (Digital Rights Management) is de techniek waarmee het beheer van digitale rechten vereenvoudigd wordt, waardoor piraterij van digitale content wordt voorkomen. MediaKey levert op dit moment al meer dan 100.000 licenties per dag en zorgt ervoor dat je met haar diensten meer dan 450 miljoen internetgebruikers kunt bereiken.

"Wij zijn erg blij met de koppeling met het betaalplatform van ChronoPay", zegt Leon Standly, CEO van MediaKey. "We streven continu naar competitieve en innovatieve oplossingen en ChronoPay past hier perfect tussen. De samenwerking tussen ChronoPay en MediaKey zorgt altijd voor een oplossing op maat, voor grote en kleine organisaties".

MediaKey's DRM-oplossingen ondersteunen meerdere afrekenmodellen. Zo kun je als webwinkelier (content-aanbieder) bijvoorbeeld kiezen uit abonnementen en pay-per-view. Met behulp van de Windows Media Rights Manager kunnen consumenten legaal geregistreerde digitale content ontvangen, waardoor de bescherming van de rechten van de eigenaren ervan verzekerd is.

Over MediaKey
MediaKey is een gecertificeerde Microsoft DRM-partner en levert innovatieve Digital Rights Management-oplossingen aan de entertainment industrie. Met MediaKey's oplossingen kunt u veilig en eenvoudig uw digitale content distribueren en managen.

Sinds 1999 maken webwinkels over de hele wereld gebruik van MediaKey om degelijke en geavanceerde contentbeveiliging aan te bieden.

Voor meer informatie: www.mediakey.com

Over ChronoPay B.V.
ChronoPay, gevestigd in Amsterdam, is één van de grootste Europese specialisten in het aanbieden van online betaaloplossingen. Als full service leverancier op het gebied van online betalingsverkeer biedt ChronoPay bedrijven een breed scala aan oplossingen, onder meer voor het online accepteren van creditcard-betalingen en betalingen via iDEAL. ChronoPay biedt klanten de mogelijkheden om succesvol te zijn in e-commerce en biedt hen niet alleen technische ondersteuning van ervaren vakmensen, maar ook waardevolle aanverwante services zoals fraudepreventie. Voor meer informatie: www.chronopay.nl