In 2006 43 miljoen euro gedoneerd voor een betere samenleving

21.06.2007 / 16:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting vsbfonds

Stichting vsbfonds

Persbericht

Komende jaren meer geld beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven In 2006 43 miljoen euro gedoneerd voor een betere samenleving

Het VSBfonds publiceert haar resultaten van 2006 in een volledig vernieuwd jaaroverzicht. Na een recordstijging in 2005 (+20%) was 2006 een jaar van consolidatie waarin wederom veel succesvolle projecten gerealiseerd zijn door donaties van het VSBfonds. Daar staat tegenover dat de verwachting is dat het donatievolume de komende jaren zal stijgen. Daarmee komt er meer geld beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven in Nederland.

Bijna de helft van het donatiebudget 2006 is besteed aan projecten op het gebied van kunst en cultuur: 24 miljoen euro. 9 miljoen euro ging naar projecten op het terrein van zorg & welzijn, gevolgd door natuur & milieu met 5 miljoen euro en sport & vrije tijd met 4 miljoen euro. Het jaaroverzicht laat de impact zien die de gesteunde projecten hebben op de samenleving. De impact die het VSBfonds nastreeft.

Het Jaaroverzicht 2006 is te downloaden van www.vsbfonds.nl/jaaroverzicht.

Stichting VSBfonds
Het VSBfonds wil een bijdrage leveren aan een leefbare samenleving in Nederland, met het oog op een duurzame toekomst. Een samenleving waaraan velen kunnen deelnemen. Het fonds geeft inhoud aan dit streven door steun te verlenen aan projecten van algemeen maatschappelijk of ideëel belang, met de nadruk op initiatieven die zich kenmerken door de begrippen verbinding, ontplooiing of participatie.

Het VSBfonds is werkzaam op een breed maatschappelijk terrein: zorg & welzijn, natuur & milieu, kunst & cultuur en sport & vrije tijd. Daarbij wordt teruggegrepen op de sociaal-maatschappelijke traditie van de spaarbanken in Nederland, die het VSBfonds sinds 1990 voortzet. In 2006 kon het VSBfonds circa 2.300 aanvragen honoreren, voor een totaalbedrag van 43 miljoen euro.

Aanvullende informatie over het VSBfonds is te vinden op internet: www.vsbfonds.nl.

Utrecht, 21 juni 2007

Meer informatie
Luuk van Term, hoofd Voorlichting & Communicatie
Telefoon (030) 230 33 04
E-mail lvterm@vsbfonds.nl