Oud-minister Veerman lid raad van commissarissen Rabobank

21.06.2007 / 16:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rabobank nederland

Rabobank nederland

Prof. dr. C. P. (Cees) Veerman (Nieuw-Beijerland, 8 maart 1949) is door de algemene vergadering van Rabobank Nederland benoemd als lid van de raad van commissarissen Rabobank Nederland. De benoeming heeft de instemming van de ondernemingsraad.

President-commissaris prof. dr. L. (Lense) Koopmans: 'We zijn bijzonder verheugd dat Cees Veerman onze raad van commissarissen komt versterken. Het is een man met een schat aan ervaring in de agrarische wereld en een rasbestuurder.'

Veerman: 'Rabobank voelt als een logische stap. Ik ben zeer vertrouwd met de coöperatievorm, heb zelf aan de wieg gestaan van The Greenery, de coöperatie van ruim 1.500 groente- en fruitbedrijven en was daar ook commissaris. Naast alle bestuursfuncties die ik heb gehad, ben ik altijd ook landbouwondernemer gebleven. Niet perse feitelijk, maar wel gevoelsmatig. Dat herkennen mensen in de agrarische sector, het voelt dichtbij.'

Cees Veerman is landbouwer en was onder meer minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (van 22 juli 2002 tot 21 februari 2007) in de kabinetten Balkenende I, II en III. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde in 1983 aan de Wageningen Universiteit op het proefschrift 'Grond en Grondprijs'. Na een aantal jaren als universitair hoofddocent te hebben gewerkt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, was hij sinds 1989 bijzonder hoogleraar Agrarische bedrijfseconomie en sociologie aan de toenmalige Katholieke Universiteit Brabant. Van 1990 tot 1997 was hij bijzonder hoogleraar Agribusiness aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Veerman, die altijd landbouwondernemer is gebleven, met bedrijven in Nederland en Frankrijk, bekleedde een aantal commissariaten en was onder meer voorzitter van de Nationale Coöperatieve Raad voor Land- en Tuinbouw, bestuursvoorzitter van de Verenigde Tuinbouwveilingen, voorzitter van het DLO-Landbouw-Economisch Instituut, lid van de Raad van Advies van Moret, Ernst & Young, en lid van de Sociaal Economische Raad. Verder was hij lid van het dagelijks bestuur van het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden en waarnemend dijkgraaf van waterschap De Grote Waard. Hij is voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten en sinds maart deeltijdhoogleraar duurzame plattelandsontwikkeling vanuit Europees perspectief aan de Universiteit van Tilburg en Wageningen Universiteit.