Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 21 juni 2007

Politie controleert het verkeer op de Haagdijk

BREDA: Bewoners van de Haagdijk hebben recentelijk vele overlastmeldingen gedaan bij de politie. Er zou overlast zijn van drank en drugsgebruikers, rondhangende personen, maar ook verkeersoverlast en de schietpartij op 8 juni zorgt ook niet echt voor een veilig gevoel bij de bewoners. De politie probeert zoveel mogelijk te doen om deze gevoelens van onveiligheid weg te nemen. Naast regelmatige surveillance en snelle reacties op meldingen uit het gebied is er een zero tolerance beleid met betrekking tot bijvoorbeeld parkeerovelast, geluidsoverlast, sluitingstijden van de horeca. Ook vinden er regelmatig grote acties plaats. Zo werd woensdag een algemene verkeerscontrole gehouden.

De Haagdijk werd dichtgezet op Hoek met Pelmolenstraat. Agenten hebben in totaal dertien bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor het niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen, fout parkeren, negeren stopverbod en het niet bij zich hebben van een rijbewijs. Verder werd bij een winkel op de Haagdijk een 28-jarige Bredanaar aangehouden. De man werd nog gezocht omdat hij een gevangenisstraf van bijna 400 dagen moest uitzitten. Omwonenden reageerden zeer positief op de actie.

Politie pakt illegale drugswinkel aan

BREDA: Het begon met overlastmeldingen uit de buurt en eindigde woensdagavond met de aanhouding van vijf personen en de vondst van 1600 gram softdrugs. Omwonenden klaagden dat er vermoedelijk drugs werden gedeald vanuit een winkel in de Boschstraat. Autos kwamen af en aan, veelal met buitenlandse nummerborden en reden na een bezoekje van vijf minuten weer weg. Ook hing er af en toe een henneplucht. Niet fijn als je dat in je buurt hebt, vertelden omwonenden aan de wijkagent. Die was het daar roerend mee eens.

Om uit te zoeken wat er precies gaande was, hield de politie de winkel goed in de gaten. Het politieteam Breda Centrum heeft enkele agenten de taak gegeven de drugsgerelateerde overlastmeldingen meteen te onderzoeken en als het kan meteen aan te pakken. Woensdagavond kwam de zaak in een stroomversnelling toen rond 21:00 uur in de Meerten Verhoffstraat twee Duitsers (21, 25 jaar) en een 21-jarige Bredanaar werden aangehouden.

De 21-jarige Duitser was even daarvoor de winkel in de Boschstraat binnengegaan. De politie had sterke vermoedens dat hij daar drugs zou kopen. Op grond van deze verdenking werd hij, inmiddels in het gezelschap van de 25-jarige Duitser, aangehouden. De 25-jarige man werd eveneens aangehouden op grond van betrokkenheid. De 21-jarige Duitse verdachte bleek 100 gram hennep bij zich te dragen. Hij verklaarde dat hij de drugs in de eerder genoemde winkel had gekocht. Zijn kompaan verklaarde niets met de zaak te maken te hebben. De 21-jarige Bredase verdachte werd aangehouden op verdenking van drugsrunnen. Hij zou kennelijk de Duitsers naar de winkel hebben gebracht. De drie zijn in verzekering gesteld gedurende het onderzoek van de politie.

De politie is hierop, op grond van de opiumwet, de winkel binnengegaan. Na een doorzoeking vonden agenten in een kamer achterin de winkel 1600 gram softdrugs. Naar aanleiding van deze vondst werden twee personen aangehouden in de winkel, waaronder de eigenaar van de winkel. Het betreft twee Bredase mannen van 40 en 19 jaar. Deze twee mannen zijn eveneens gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Hennepkwekerijen aangetroffen

BREDA: De politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen aangetroffen. Het was raak in onder andere de Ooievaarstraat en de Kwakkelhutstraat. In totaal werden 750 planten aangetroffen en later ook vernietigd. Een persoon is aangehouden.

In de Kwakkelhutstraat troffen agenten woensdagochtend rond 10:15 uur in een woning een kwekerij aan met 400 planten. De kwekerij was op de zolder ingericht in twee ruimten. Een medewerker van Essent constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Daarvoor zal een proces-verbaal worden opgemaakt van diefstal van energie. Een 37-jarige man die in de woning de deur open deed, verklaarde dat hij de huurder van de woning was en tevens de eigenaar van de kwekerij. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Na dat verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De woning werd particulier verhuurd.

In de Ooievaarstraat werd in een woning een kwekerij aangetroffen met ongeveer 350 oogstrijpe planten. Middels een machtiging van de officier van jusitie gingen agenten het pand binnen. Op dat moment was er niemand aanwezig. Een medewerker van Essent constateerde dat de stroom op illegale wijze werd afgetapt. De medewerker verklaarde ook dat het niet al te lang meer had moeten duren, want de bedrading waren al deels gesmolten. Met kortsluiting en mogelijke brand tot gevolg.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmiddag rond 15:10 uur voor een woning in Etten-Leur een 19-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man, die aan drugs verslaafd is, mocht van zijn moeder het ouderlijk huis niet meer in. De moeder vreesde voor haar eigen veiligheid. De man was het hier niet mee eens en bedreigde zijn moeder en dreigde de ramen van de woning in te slaan met een schep. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagochtend rond 10:30 uur in een woning in Etten-Leur een 52-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, zou zijn 15-jarige dochter woensdagavond hebben geslagen. Toen de situatie donderdagochtend weer dreigde te escaleren, belde de dochter de politie. Die heeft de man overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Aangehouden wegens schieten met kruisboog

PRINSENBEEK: De politie heeft woensdagmiddag rond 16:00 uur in zijn woning in Prinsenbeek een 39-jarige man aangehouden. De man zou even daarvoor met een kruisboog enkele ruiten van de woning van een van zijn buren hebben ingeschoten. De bewoner was op het moment dat de ruiten kapot gingen boven in de woning. De benedenverdieping van de woning lag bezaaid met glas. Na een kort onderzoek hielden agenten de 39-jarige man aan. Hij is op het bureau in verzekering gesteld gedurende het onderzoek van de politie.

Aangehouden na bedreiging en belediging

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 06:30 uur in zijn woning in de wijk Heuvel een 24-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht maandagavond een politieagent te hebben beledigd en bedreigd in de wijk de Driesprong. De verdachte is in verzekering gesteld en in de loop van de woensdag verhoord. Hij ontkende de bedreigingen te hebben geuit. Na zijn verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

BREDA: De politie berichtte woensdag dat zij een fietsendief had aangehouden in het Valkenbergpark. Het betrof een 40-jarige inwoner van Breda. De eigenaar van de gestolen fiets heeft zich echter nog niet gemeld. De fiets werd dinsdagavond rond middernacht gestolen voor Holland Casino. De fiets betreft een zwarte Sparta Pallas. De eigenaar kan bellen met telefoonnummer 0900 8844.

Auteur: Manfredi Mauro