Politie Midden- en West Brabant

Persberichten distirct Bergen op Zoom donderdag 21 juni

BERGEN OP ZOOM, 21 juni 2007

Ruim 2000 hennepplanten vernietigd na hennepruimactie

BERGEN OP ZOOM: Leden van het Courageteam van het district Bergen op Zoom hebben woensdag een hennepruimdag gehouden. Daarbij werden op zes verschillende adressen kwekerijen aangetroffen met in totaal 2059 planten. Die hadden een waarde van circa 315.000 euro. De planten en kweekapparatuur is inmiddels vernietigd. Er werden twee bewoners aangehouden die na verhoor weer op vrije voeten werden gesteld.

Agenten bezochten woensdag drie huurwoningen. In alle drie gevallen bleek dat er met de elektriciteitsmeter was gefraudeerd. De stroom werd daarom afgesloten en de bewoners kunnen een naheffing verwachten. Ook is in deze drie gevallen is de woningstichting geïnformeerd die waarschijnlijk tot uitzetting overgaat.

Rond 09.00 uur werd in een woning aan de Brigittadonk in Roosendaal een kwekerij van 207 hennepplanten aangetroffen. Agenten hielden de 54-jarige bewoner aan. In een woning aan de Burgemeester Voetenstraat in Ossendrecht werden rond 13.15 uur 143 hennepplanten aangetroffen. De 23-jarige bewoner werd aangehouden.Rond 15.00 uur werd een woning bezocht aan de Handelstraat in Halsteren met op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen met 111 planten. De bewoonster en de kweker worden op een later tijdstip worden verhoord.

Op drie andere locaties werden eveneens kwekerijen ontmanteld. Hierbij is niemand aangehouden, de verdachten zullen later gehoord worden. Ook hier werd telkens illegaal stroom afgetapt.

In een loods aan de Industriestraat in Roosendaal werden rond 10.00 uur op de eerste verdieping twee afgetimmerde ruimten met 1089 hennepplanten aangetroffen. In een schuur aan de Oude Huijbergsebaan in Bergen op Zoom troffen de leden van het Courage-team 84 hennepplanten aan. Ook bij het laatste adres aan de Steenweg in Moerdijk zitten de bewoners zonder stroom omdat in een koelcel in een garage 225 hennepplanten aanwezig waren.

Roosendaler aangehouden op verdenking verduistering auto werkgever

ROOSENDAAL: Een 23-jarige Roosendaler is aangehouden op verdenking van verduistering van een bestelauto van zijn werkgever. De aanhouding is woensdagmiddag rond 16.15 uur verricht. De politie kreeg een melding dat een man al twee dagen in een auto op de Oostlaarsestraat, nabij de A58, zat. Ter plaatse aangekomen troffen agenten de 23-jarige man aan die een verwarde indruk maakte. Uit een kort onderzoek bleek dat zijn werkgever aangifte van verduistering wilde doen, omdat de Roosendaler al twee dagen niet op zijn werk verschenen was. De man gaf zelf aan alcohol en drugs gebruikt te hebben en is woensdagavond vrijwillig opgenomen om aan zijn verslaving te werken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beschonken bestuurders aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Een 44-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom is woensdagavond rond 21.15 uur op de Burgemeester Wittelaan aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw werd gecontroleerd, nadat ze bij een verkeerslicht achter op een andere auto reed. Het bleef bij materiele schade. De automobiliste blies vervolgens 945 ug/l. Dat is ruim vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l. Ze had ook medicijnen gebruikt. De vrouw diende haar rijbewijs in te leveren; na verhoor kon ze gaan. De Bergense zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechter.

BERGEN OP ZOOM: Op de Hoogstraat is donderdagmorgen rond 01.10 uur een 22-jarige man uit Nieuw-Vossemeer op zijn bromfiets aangehouden. Hij droeg geen helm en voerde geen verlichting. Hij bleek bovendien onder invloed, bij een controle blies hij 135 ug/l. Omdat hij in de categorie beginnende bestuurders valt, is zijn limiet 88 ug/l. Voor reguliere bestuurders ligt die grens op 220 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Een 32-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is aangehouden op de Guido Gezellelaan. Dat gebeurde donderdagmorgen rond 04.00 uur. Hij blies 550 ug/l. Ook hij was een beginnende bestuurder. In deze categorie wordt het rijbewijs ingevorderd als het ademalcoholgehalte hoger dan 350 ug/l is. Na verhoor is de Bergenaar heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roosendaler door het lint

ROOSENDAAL: Een 19-jarige man uit Roosendaal is woensdagavond kort na 22.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Onder invloed van alcohol en drugs ging hij door het lint en vernielde diverse goederen in zijn ouderlijke woning in Roosendaal-Zuid. Zijn ouders belden ten einde raad de politie. De man heeft zichzelf bij zijn actie verwond en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hulpverleningsinstanties zoeken een oplossing voor de problemen van de Roosendaler. Hij is verhoor heengezonden.

Bergenaar (26) dodelijk verongelukt

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom is donderdagmorgen kort na 05.00 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Dat gebeurde op de Randweg-West. De man reed volgens getuigen met hoge snelheid. Daarbij raakte hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. De auto raakte twee bomen en kwam vervolgens tegen de middenberm tot stilstand. De bestuurder, die uit de auto werd geslingerd, overleed korte tijd na aankomst in het Lievensberg ziekenhuis. Als gevolg van het ongeval is de Randweg-West tussen de Ringersweg en Halsterseweg enige tijd afgesloten geweest; het verkeer werd omgeleid.

Twee aanhoudingen wegens bezit softdrugs

HALSTEREN: Op de Beeklaan zijn donderdagmiddag kort na 14.30 uur twee mannen (19 en 28 jaar) uit Steenbergen aangehouden wegens bezit van softdrugs. Het tweetal zat in een auto waarin een tas met 1250 gram henneptoppen lag. Op het parkeerterrein stonden de auto van het tweetal dicht bij een andere auto geparkeerd. Agenten hielden de autos in de gaten en zagen de twee mannen elkaar een dvd toespeelden. Omdat er wellicht sprake was van handel in illegale DVDs, doorzochten agenten de auto met toestemming en troffen toen de hennep aan. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul