Provincie Zuid-Holland

Zuid-Hollandse waarderingsprijs voor choreografe Conny Janssen

Gezichtsbepalende kunstenaar in 2008

Choreografe Conny Janssen is uitgenodigd om in 2008 de gezichtsbepalende kunstenaar van Zuid-Holland te zijn. Zij gaat een dansvoorstelling ontwikkelen samen met een specifieke groep mensen uit de Zuid-Hollandse samenleving. Bij de voorstelling wordt ook een grootschalig educatieprogramma ontwikkeld voor kinderen op de basisschool.

Conny Janssen: "Fantastisch deze prijs! Een prijs gerelateerd aan je hele oeuvre ... een erkenning van je kunstenaarschap. Ik heb nu al tien ideeeën hoe ik de prijs zou willen besteden. Nu komt het erop aan het beste idee eruit te halen."

Gezichtsbepalende kunstenaar
Conny Janssen richtte in 1992 haar eigen dansgezelschap op: Conny Janssen Danst. Zij maakte vele verrassende en ontroerende dansproducties in binnen- en buitenland. Opvallend is dat zij keer op keer aantoont dat zij midden in de maatschappij staat en zich ook daardoor laat inspireren. Haar dansers staan op het toneel als mensen van vlees en bloed; breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. In 1994 ontving Conny Janssen de Aanmoedigingsprijs Choreografie van Stichting Danserfonds en in 1998 de Philip Morris Kunstprijs Dans voor de voorstelling "Vijzel". Conny Janssen woont en werkt in Zuid-Holland.

"Gezichtsbepalend"
Gezichtsbepalend is de waarderingsprijs van de provincie Zuid-Holland voor een kunstenaar die een grote bijdrage levert aan kunst & cultuur, met name in Zuid-Holland. In Gezichtsbepalend is de kunstenaar het middelpunt van een project om nieuw werk te maken en/of bestaand werk (opnieuw) te tonen. De vorige edities van Gezichtsbepalend speelden zich af rond Carel van Hees (Rotterdams fotograaf, project "Cross Fade", 2003), Hootchie Cootchie (Rotterdams kunstenaarscollectief voor nieuwe media, project "Codex Codanski", 2004) en Francine Houben (architect, documentaire "Scherp Zicht", 2005-6). Meer informatie over deze projecten vindt u op www.gezichtsbepalend.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22