Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 21 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 21-06-2007

Verkeerscontroles

Zaandam/Wijdewormer, 20 juni

Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdtocht werden woensdagmiddag zeventien boetes uitgedeeld voor te hard rijden. Eén bestuurder ontving een boete voor het beledigen van een agent.

Op de Thorbeckeweg hebben motoragenten woensdagochtend drie overtreders aan de kant gezet. Twee bestuurders droegen geen gordel en een bestuurder vervoerde los liggende lading.

Op de Watering in Zaandam en op de Provincialeweg (80 km per uur) in Wijdewormer werd woensdagochtend met behulp van een onopvallende radarauto op snelheid gecontroleerd. In Wijdewormer passeerden ruim duizend voertuigen en werden er vijftien op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 101 km per uur. Op de Watering haalden 32 van de 552 bestuurders een snelheid van meer dan 57 km per uur, met uitschieters van 67 km per uur.

Beginnende bestuurders met een slok op

Purmerend, 20/21 juni

Op de Wilhelminastraat werd in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige snorfietser uit Purmerend aangehouden omdat hij de voor hem geldende alcohollimiet van 0,2 had overschreden. De Purmerender had een alcoholgehalte van 0,4. Op de Laan der Continenten werd de nacht ervoor ook een beginnend bestuurder aangehouden. Een 18-jarige automobilist uit Amsterdam had een alcoholgehalte van 0,3. Tegen beide drankrijers is proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders in de Beemster

Zuidoost- en Westbeemster, 07:15-08:45/ 15:15-16:00 uur

Woensdag werd op de Nekkerweg en de Jisperweg (beide 60-km-wegen) op snelheid gecontroleerd. In totaal werden negen hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur en werd tijdens de ochtendspits gemeten op de Nekkerweg in de Zuidoostbeemster. Tussen 15:00 en 16:00 uur werden op de Jisperweg vier bestuurders aan de kant gezet omdat zij meer dan 66 km per uur op de teller hadden staan.

Passagiersschip raakt plezierbootje

Wormerveer, 20 juni 2007, 13:10 uur

Op de Zaan zijn woensdagmiddag een groot passagiersschip en een plezierbootje met elkaar in aanvaring gekomen. De 61-jarige schipper van het passagierschip voer in de richting van de Zaanbrug, maar verkeek zich in de scherpte van de Zaanbocht. Hierdoor ging de achterkant van het 100 meter lange schip helemaal naar
stuurboordzijde. De achterkant ging dusdanig veel naar rechts dat een plezierbootje dat in de Zaanbocht lag afgemeerd, werd geraakt. Het bootje kraakte tussen wal en schip en raakte onherstelbaar beschadigd. De Havendienst van de gemeente is ter plaatse geweest, evenals de politie. Laatstgenoemde heeft de KLPD in kennis gesteld voor verdere afhandeling van de zaak.

Dief steelt voerboot uit winkel

Wormerveer, 21 juni 2007, 11:55 uur

De politie heeft een 23-jarige Wormerveerder aangehouden op verdenking van het stelen van een voerboot uit een sportwinkel aan de Heiligeweg in Krommenie. Op het moment dat de verdachte de winkel binnentrad was er niemand in de winkel aanwezig. De eigenaar had vanuit zijn kantoor wel zicht op de winkel via de camera. Op het moment dat hij de klant wilde helpen was deze echter al verdwenen, evenals een voerboot (wordt gebruikt bij het vissen op karper). De politie werd erbij gehaald die de camerabeelden meekreeg voor onderzoek. Donderdagochtend 21 juni fietste een agent in burger die van de zaak op de hoogte was over de Wandelweg in Wormerveer. Hij legitimeerde zich als politieagent en hield de verdachte aan. Er is proces-verbaal opgemaakt op het politiebureau in Krommenie en de voerboot gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Automobilist rijdt door na aanrijden fietser

Koog aan de Zaan, 19 juni 2007, 14:23 uur

Een 11-jarig jongetje heeft samen met zijn moeder op het politiebureau melding gemaakt van een aanrijding door een auto, waarbij de automobilist is doorgereden. Het jongetje uit Koog aan de Zaan reed dinsdagmiddag tegen 15.30 uur over de Pellekaanstraat in de richting van Zaandam, toen hij werd ingehaald door een auto met hoge snelheid. De automobilist stopte 15 meter voor hem en reed hard achteruit in de richting van de fietser. De jongen werd geraakt en viel. De automobilist reed weg. De fietser raakte gewond aan zijn
rechterbovenbeen en is bij de huisarts langsgeweest. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De aangereden fietser heeft geprobeerd een beschrijving te geven van de auto. Hij vermoedt dat het gaat om een rode Volvo met het cijfer 75 in het kenteken.

De politie van het wijkteam Koog Zaandijk verzoekt getuigen, of mensen die de automobilist menen te kennen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Jongen beroofd: getuigen gezocht

Koog aan de Zaan, 20 juni 2007, 22:03 uur

Een 30-jarige man uit Koog aan de Zaan heeft aangifte gedaan van beroving door vier jongemannen op het Troelstraplein. Het slachtoffer liep over de Breestraat en ter hoogte met de Kruisstraat naderde hij drie jongemannen. Toen hij vlakbij ze liep werd hij plotseling door een vierde persoon achter op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer draaide zich om en keek in het gezicht van een man die geld van hem wilde. Hierop deelde de 30-jarige man een vuistslag uit en werd vervolgens door het viertal tegen de grond gewerkt en geslagen. Er werd in de zakken van zijn broek gezocht en met wat kleingeld ging het viertal ervandoor in de richting van de Rozenstraat. De beroofde man omschrijft de vierde man als volgt:

* Man van ongeveer 25 jaar

* Licht getint uiterlijk, sprak met een vermoedelijk Antilliaans accent

* Vlassnor, geen baard

* Kort zwart in elkaar gedraaid haar, dat met elastiekjes was vastgemaakt

* Hij had een goudkleurige tand

* Droeg een zwart trainingspak en viesgeworden witte sportschoenen van het merk Nike.

* Droeg een petje met het logo van de Chicago Bulls

De overige drie berovers hadden allen een lichtgetint uiterlijk en droegen sportschoenen.


De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het wijkteam Koog aan de Zaan, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 21-06-2007 16:28 | © Politie Zaanstreek-Waterland |