Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos lanceert Sophos Endpoint Security and Control 7.0

Sophos garandeert zowel veiligheid als controle en wordt uitdager voor McAfee en Symantec

Eén enkele agent en één enkele geautomatiseerde console voor virus- en spywarebestrijding, voor uw firewall, voor host intrusion-preventie en voor applicatiecontrole

Gorinchem, 21 juni 2007 - Sophos, een van de wereldleiders in IT-beveiliging en controle, maakt de leverbaarheid bekend van Sophos Endpoint Security and Control 7.0. Dit nieuwe beveiligingsproduct beschermt tegen malware en biedt met nieuwigheden die de productiviteit van de eindgebruiker helpen verbeteren en de terugkerende kosten van IT-beheer helpen drukken. De geïntegreerde oplossing van Sophos presteert beter dan de concurrerende producten van Symantec en McAfee. Deze oplossing biedt een bescherming tegen veiligheidsrisico's, geeft informatie over de status en de compliance van de eindpunten en ziet toe op wat de gebruikers kunnen doen op hun desktops.

Sophos Endpoint Security and Control stelt organisaties in staat om met één enkele agent en door middel van één enkele scan, virussen, spyware en adware te detecteren, maar ook verdacht gedrag of bestanden en ongeautoriseerde toepassingen zoals VoIP, IM, media players of spelsoftware. Daardoor is het niet langer nodig een beroep te doen op verschillende scans van afzonderlijke alleenstaande producten. Het systeem stelt ondernemingen ook in staat om van op één enkele console hun veiligheids- en controlebeleid op te leggen aan tienduizenden Windows-, Mac- en Linux-computers. Door te synchroniseren met Microsoft Active Directory, kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun veiligheidsbeleid via het netwerk automatisch opgelegd wordt aan nieuwe geïnstalleerde computers.

Ter beveiliging tegen zero-day bedreigingen onder Windows, biedt Sophos Endpoint Security and Control een proactieve intrusiepreventietechnologie, die Sophos' unieke Behavioral Genotype Protection en pre-execution detectie van verdachte bestanden, runtime-analyse en buffer overflow protector integreert, evenals de Sophos Client Firewall.

"Om gelijke tred te houden met de voortdurende veranderingen, zowel in het bedrijfsleven als in de bedreigingen waaraan het bloot staat, moet beveiliging ingebakken zitten in elk bedrijfs- en IT-proces", zei John Pescatore, VP Distinguished Analyst bij Gartner, Inc. "De beveiligingsproducten die ondernemingen op hun netwerken, servers en PC's installeren moeten een veiligheidsplatform garanderen dat elk jaar krachtiger wordt in het snel afrekenen met nieuwe bedreigingen en efficiënter in het bestrijden van de moeilijkere exemplaren."

De oplossing omvat ook de recentste versie van Sophos Enterprise Console, dat ontworpen is om het beheer van Windows-, Mac- en Linux-beveiliging te vergemakkelijken, dankzij deployment, updating, rapportering en opleggen van het veiligheidsbeleid van op één centraal punt. De gecentraliseerde console biedt een veiligheidsdashboard voor het bewaken van het outbreak-risico over het hele netwerk, terwijl het organisaties tegelijk de gelegenheid biedt om het gebruik van potentieel ongewenste toepassingen te blokkeren of toe te staan. Deze kunnen gevolgen hebben voor de veiligheid of kunnen tot wettelijke, ondersteunings- of productiviteitsproblemen leiden.

"Ervoor zorgen dat het beveiligingsbeleid op een consistente manier over het hele netwerk gehandhaafd wordt en problemen detecteert, kan nogal wat middelen vergen", aldus Shaun Cousins, systems administrator bij Matcon Ltd. "De Active Directory synchronisatie in Sophos Endpoint Security and Control werkt gewoon perfect en de aanzienlijke verbeteringen aan de beheersconsole zullen mij op termijn heel wat administratietijd besparen. Ook de functionaliteit op het vlak van applicatiecontrole vormt een pluspunt", zo vervolgt Cousins. "Die identificeert software die de gebruikers op hun afzonderlijk werkstation hebben geïnstalleerd en kan ook automatisch programma's verwijderen die niet noodzakelijk zijn voor het werk."

"In tegenstelling tot de concurrerende producten van McAfee en Symantec, garandeert Sophos Endpoint Security and Control het hoogste niveau van beveiliging en maakt het tegelijk nog verbeteringen op het vlak van de efficiëntie mogelijk", zei Steve Munford, CEO van Sophos. "Zijn enkelvoudige scan vormt een snellere en efficiëntere manier om veiligheids- en productiviteitsrisico's op het spoor te komen. Terwijl andere leveranciers hun gebruikers verplichten om een beroep te doen op uiteenlopende standalone producten, leveren wij een absoluut geïntegreerde oplossing die bedrijven de garantie biedt dat ze beveiligd kunnen zijn en hun netwerken onder controle houden."

"Andere beveiligingsbedrijven combineren met knip en plakwerk hun stand-alone technieken tot een totaaloplossing voor verschillende beveiligingsvraagstukken" aldus Marnix van Meer, directeur Sophos Benelux. "Sophos biedt als enige een echte totaaloplossing met één product, één agent, één update proces, één management console, één scanproces en niet onbelangrijk ook één prijs.

Gebruikers van Sophos Endpoint Security and Control genieten van de technische ondersteuning van de onderneming en dat 24 uur op 24 en elk dag van het jaar. Klanten kunnen op ieder moment Sophos' wereldwijd beheerde ondersteuningsteam contacteren voor one-to-one assistentie.

Een foto in hoge resolutie is tevens beschikbaar op: http://www.sophos.com/pressoffice/imggallery/productimg/

Meer informatie over Sophos Endpoint Security and Control 7.0 is te vinden op de website van Sophos : http://www.sophos.com

Over Sophos Benelux
Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Over Sophos
Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.be