Nederlands Jeugdinstituut


Jeugd en Co Kennis

Jeugd en Co Kennis is het kwartaalblad van het Nederlands Jeugdinstituut voor beroepskrachten in de jeugdsector. Het verschijnt als bijlage bij het vakblad Jeugd en Co, een uitgave van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.

Jeugd en Co Kennis presenteert kennis die relevant is voor de praktijk op een toegankelijke manier. Die kennis komt voort uit onderzoek of uit de dagelijkse werkpraktijk.
Het blad wil een bijdrage leveren aan de professionalisering van de jeugdsector. Het biedt overzicht over nieuwe ontwikkelingen binnen de sector en perspectief op de toekomst. Het verdiept de kennis van de lezer op diens eigen terrein. Het inspireert tot verbeteringen binnen de sector.
Het tijdschrift wil ook ontkokeren. Daarom richt het zich op beroepskrachten in de hele jeugdsector. Er komen onderwerpen aan bod die het werk van al die mensen raken. Bij specifieke bijdragen over afzonderlijke werkvelden biedt het beroepskrachten van andere werkvelden een blik over de heg.

Eind juni verschijnt nummer 2 van Jeugd en Co Kennis. Daarin aandacht voor onder meer het opvoedingsondersteuningsprogramma Triple P, de Centra voor Jeugd en Gezin, verrassende AMK-cijfers, en de kunst van het theoretisch onderbouwen van interventies. De inhoud van Jeugd en Co Kennis is als pdf te downloaden via www.jeugdenco.nl .

Wie een artikel wil aanbieden voor publicatie in Jeugd en Co Kennis kan daarover contact opnemen met de redactie: , (030) 230 65 26.