Gemeente Dongen


Herinrichting Min. Goselinglaan

Het is even stil geweest rond de reconstructie van de Min. Goselinglaan, maar achter de schermen werkt de gemeente hard aan dit project. De afgelopen periode heeft de gemeente procedures opgestart voor de kapvergunning en het verkeersbesluit en een vrijstellingsprocedure in gang gezet voor het bestemmingsplan. Enkele bewoners hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om reacties in te dienen en/of bezwaar aan te tekenen.

In de toekomst komt er een nieuwe rotonde ter hoogte van de aansluiting op de Centrumring (achter de St. Josephkerk). Het deel tussen deze nieuwe rotonde en de bestaande rotonde op de Min. Goselinglaan wordt opnieuw ingericht. Na overleg met bewoners heeft het college gekozen voor het een alternatief waarbij de uitritten van de woningen rechtstreeks op de rijbaan uit komen. De inrichting van de Mgr. Nolenslaan wordt doorgetrokken, inclusief de parkeerplaatsen langs de rijbaan.

Vervolg
De gemeente is nu bezig met het vervolg van de procedures. De zienswijzen tegen de vrijstelling van het bestemmingsplan worden voorzien van een antwoord en aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd. B en W beslissen over de zienswijzen. Daarnaast behandelt de bezwarencommissie in een hoorzitting de bezwaren tegen de kapvergunning en het verkeersbesluit. Vervolgens brengt deze commissie advies uit aan het college van B en W, dat uiteindelijk een besluit neemt over de bezwaren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de procedures van het verkeersbesluit, de vrijstelling van het bestemmingsplan en voor algemene vragen over het project kunt u terecht bij de dienst Ruimtelijk Beleid, de heer M. Cruijssen, telefoon 0162-383334 of mcruijssen@dongen.nl. Voor vragen over de kapvergunning kunt u terecht bij de dienst Beheer Openbare Ruimte (BOR), telefoon 0162 383 200.

Laatst gewijzigd: 21-6-2007