Gemeente Oldebroek


Kijk en vergelijk op het Wmo loket

Het digitale informatiesysteem van de gemeente Oldebroek op het gebied van wonen, welzijn en zorg is vanaf 21 juni "in de lucht". Er hebben zich inmiddels al veel aanbieders op het gebied van wonen, welzijn en zorg aangemeld. Iedereen -professionals, inwoners, familie- heeft toegang tot het systeem en kan zich op basis hiervan oriënteren op het aanbod in de gemeente en de directe omgeving. De digitale dienstverlening is een aanvulling op het fysieke Wmo loket (een balie), de telefonische informatie en de informatie op de website van de gemeente Oldebroek. Loketmedewerkers gebruiken deze informatie om bezoekers van het fysieke loket te informeren, te adviseren en/of naar de juiste organisatie door te verwijzen. Organisaties hebben hun aanbod beschreven in producten (dit kunnen zowel goederen als diensten zijn). De producten zijn in categorieën ingedeeld bijvoorbeeld 'verzorgingshuis' of 'huishoudelijke hulp', maar een product kan ook een hulpmiddel of een cursus zijn. Een producteigenschap zegt iets over het product, bijvoorbeeld: 'Hoe groot zijn de kamers?' 'Is er een indicatie vereist?' 'Hoe ziet de aanmeldingsprocedure eruit', 'Mag mijn niet-zorgbehoevende partner mee?' 'Zijn er kosten verbonden aan de dienst', 'Zijn er vegetarische maaltijden beschikbaar?' etc.

Voordeel van de gekozen opzet van het digitale Wmo loket is dat de informatie in één website wordt gepresenteerd. Dat is overzichtelijk. Daarnaast is het mogelijk om de informatie met elkaar te vergelijken, omdat de omschrijving van de producten op dezelfde manier is opgebouwd. Zo ziet u in één oogopslag de verschillen tussen 2 of 3 aanbieders van bijvoorbeeld hulpmiddelen of een warme maaltijd.

Met het systeem hebt u de beschikking over objectieve, vergelijkbare informatie over organisaties en hun aanbod. U kunt zoeken op basis van producten, organisaties, thema's, doelgroepen, maar ook via trefwoorden, in uw eigen gemeente of in een straal van een aantal kilometers om uw huis. U kunt formulieren invullen, uitprinten en desgewenst doorklikken naar de pagina van de aanbieders en belangenorganisaties.

Kijk en vergelijk op internet voor het aanbod op het terrein van wonen, welzijn en zorg op de Noord-Veluwe.

U komt er via deze link http://www.lokaalloket.nl/oldebroek/

Organisaties die zich nog willen aanmelden kunnen dit doen via www.lokaalloket.nl/aanmelden.

Hebt u nog vragen of suggesties dan kunt u contact opnemen met Gerda Montauban, beleidsmedewerker Oldebroek, telefoon: 0525-638200 of email gmontauban@oldebroek.nl.