IJs met karakter in warmste plaats van Nederland


Hertog Jan & IJssalon Clevers presenteren exclusief ijs in Arcen

BREDA, 20070621 -- Vanaf vandaag is bij IJssalon Clevers in Arcen een unieke ijstraktatie verkrijgbaar: IJs met Karakter. Nederlands beste ijssalon brengt in samenwerking met bierbrouwerij Hertog Jan gedurende de zomermaanden dit bijzondere ijs voor volwassenen op de markt, dat wordt gemaakt met het speciaalbier Hertog Jan Karakter. De verfrissing zal in Arcen bijzonder welkom zijn, want volgens het KNMI was dit de warmste plaats van Nederland in 2006.

IJs met Karakter is een puur Arcens product. Theo Clevers van de gelijknamige ijssalon -in 2007 verkozen tot IJssalon van het jaar- heeft de frisse traktatie samen met brouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan ontwikkeld. Basis en smaakmaker van het ijs is het speciaalbier Hertog Jan Karakter. Theo Clevers: "De verfrissende en fruitige smaak van Karakter proef je duidelijk terug in het ijs. Het is vanwege de alcohol wel een ijs dat we alleen aan volwassenen mogen serveren".

Samenwerking
Gerard van den Broek, de brouwer van Hertog Jan bier, is ook zeer te spreken over het product: "Normaalgesproken versta ik onder een verfrissende Hertog Jan wat anders, maar Theo heeft met Karakter een heerlijke ijstraktatie gemaakt. Hij heeft de karakteristieke smaak van dit bier uitstekend vertaald in het ijs. Het is een verrassende en vooral lekkere combinatie van twee Arcense bedrijven."

Exclusief
Wie zelf IJs met Karakter wil proeven zal daarvoor wel naar Noord-Limburg moeten afreizen: het ijs is tijdens de zomermaanden exclusief verkrijgbaar in de ijssalons van Clevers in Arcen en Grubbenvorst. Gelukkig lenen Arcen en omgeving zich prima voor een dagje uit, waarbij een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij zeker is aan te bevelen. Daar kunnen bierliefhebbers tijdens een excursie hoogstpersoonlijk ervaren hoe Gerard van den Broek met zijn collega's Karakter en de andere bijzondere bieren van Hertog Jan brouwt. Wie in de zomermaanden een bezoek aan de brouwerij brengt krijgt bovendien een waardebon voor een gratis IJs met Karakter in de IJssalon van Clevers. Wie bij de ijssalon een IJs met Karakter bestelt, krijgt op vertoon van de kassabon een Euro korting op een excursie bij de Hertog Jan brouwerij.

Over IJssalon Clevers
IJssalon Clevers heeft vestigingen in Arcen en Grubbenvorst. De IJssalon werd tijdens het IJsgala op het Nationale IJscongres in februari 2007 voor de tweede keer verkozen tot `IJssalon van het jaar'. Ook in 2000 behaalde Theo Clevers deze prestigieuze titel. In 2004 en 2005 eindigde Clevers op de tweede plaats. Zie voor meer informatie: www.clevers.nl

Over Hertog Jan Karakter
Gerard van den Broek brouwt met zijn team de bijzondere bieren van Hertog Jan. Dat Karakter door hen met zorg gebrouwen wordt, zie je direct. Want dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft Karakter de kleur van roodkoper. Het is fruitig van smaak met volwassen bittertonen. De frisheid en het alcoholpercentage van 7,5% maken het een bier om rustig voor te gaan zitten.
Hertog Jan Karakter staat tot 21 september in de horeca bovendien in de schijnwerpers op de Flextap. Bij de start van elk seizoen op de 21e van de maanden maart, juni, september en december verschijnt een ander bijzonder bier van Hertog Jan op de flextap. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





InBev Nederland