Chinese staatsmedia misbruikt moord in Nederland tegen Falun Gong


MAASTRICHT, 20070621 -- Verschillende Chinese media, waaronder de in Nederland gevestigde `China Times', hebben de gruwelijke moord op J. Vastenhouw uit Alphen a/d Rijn aangegrepen om Falun Gong te lasteren. De `China Times' deed dit in een op 15 juni gepubliceerd artikel, onder de titel `Nederlands-Chinese Falun Gong beoefenaar werd schizofreen, vermoordde een persoon en kookte de overblijfselen'. In het artikel wordt gesuggereerd dat de verdachte door Falun Gong aangezet was tot zijn daden, terwijl eerdere berichtgeving van het ANP dit juist ontkent.

Op 8 juni is de verdachte L.L.G. voor de rechter verschenen voor de moord op J.Vastenhouw in Alphen aan de Rijn. De verdachte, die door het Pieter Baan centrum schizofreen en paranoïde verklaard is, heeft naar de buitenwereld toe beweerd Falun Gong beoefenaar te zijn. Experts, politie onderzoek en Falun Gong Stichting Nederland erkennen deze relatie niet, en hebben verklaard dat de daden van de persoon in kwestie niets met Falun Gong te maken hebben.

Propaganda via staatsgecontroleerde media is een belangrijk wapen van de Chinese Communistische Partij (CCP) in haar `strijd' om Falun Gong `uit te roeien'. Het is een veelvuldig toegepaste tactiek van de CCP om het volk op te zetten tegen de `vijand', die nu ook op Nederlandse bodem wordt toegepast. [referentie: www.zhuichaguoji.org/en/upload/docs/government/Propaganda772005en.pdf]

Waar deze `ontmenselijking' van Falun Gong beoefenaars door de CCP toe geleid heeft, blijkt uit een onafhankelijk Canadees onderzoek uit januari 2007. De bevindingen in dit onderzoek tonen aan dat "er op grote schaal orgaanroof van Falun Gong beoefenaars heeft plaatsgevonden tegen hun wil en dat dit tot op heden voortduurt." Het rapport getuigt van 41.000 onverklaarbare orgaantransplantaties in een periode van 5 jaar. [referentie: organharvestinvestigation.net]

Falun Gong Stichting Nederland heeft maandag jl. ChinaTimes om een rectificatie gevraagd en overweegt ChinaTimes aan te klagen voor haatopwekking en medeplichtigheid aan genocide.