Gemeente Den Haag

Persbericht

Den Haag, 08 juni 2007

WinkelNach in Den Haag op Mid-Summer Night

Op 21 juni 2007 vindt in de Haagse Binnenstad voor het eerst de Haagse WinkelNach plaats. De winkels in Den Haag zijn die nacht tot 00.00 uur geopend en in de binnenstad zijn er volop activiteiten. De WinkelNach, die valt binnen The Hague Festivals is een initiatief van stichting Marketing Haagse Binnenstad. De ambitie is om dit evenement jaarlijks terug te laten keren.

Shop untill sunset

De winkels in de Binnenstad van Den Haag zijn op donderdag 21 juni geopend tot 00.00 uur. In de grootwinkelbedrijven als de Bijenkorf, Maison de Bonneterie en Hema kan het winkelend publiek genieten van extra aanbiedingen.

Programma
Overal in de stad zijn activiteiten georganiseerd. Zo komt er op de Grote Marktstraat komt een enorme catwalk over de gehele lengte van de straat, waar modellen kleding showen op de beats van een DJ. Om 22:30 zal hier een spetterend optreden plaatsvinden van een special guest! Op het Plein wordt er gebeachvolleybalt onder begeleiding van de coverband Glamourama, op het Rabbijn Maarsenplein zijn er optredens en workshops Oosterse vechtkunst en moderne dans en op het Noordeinde loop je over de rode loper. Op de Grote Marktstraat vindt Pop en Politics plaats, een uniek debat tussen pop-musici en politici over Vrede, Recht en Veiligheid. Op de Bierkade en in club One Four zal het feest zelfs nog tot na middernacht doorgaan. Voor exacte programma-informatie kijk op www.puurdenhaag.com of het bijgevoegde programma.

Stichting Marketing Haagse Binnenstad

De stichting Marketing Haagse Binnenstad (St.MHB) is opgericht uit een aantal belanghebbende partijen in de binnenstad, die door samenwerking en participatie de Haagse Binnenstad eenduidig willen positioneren. De partijen maken gebruik van partners in de markt die kennis van zaken over de benodigde gebieden hebben. De activiteiten tijdens de ShoppingNight op de Grote Marktstraat en het podium Plein worden georganiseerd door Stichting Marketing Haagse Binnenstad met ondersteuning van Bureau Binnenstad. De uitvoerende partij is Festivents uit Leidschendam. De overige activiteiten maken deel uit van The Hague Festivals en worden georganiseerd door diverse partijen.