Ingezonden persbericht


Persbericht

Midzomernachtfeest Hortus botanicus Leiden

Donderdag 21 juni 2007

Zo rond de 21e juni gebeuren er de vreemdste dingen in de natuur: varens zouden wel eens kunnen gaan bloeien, de vogels spreken als je goed luistert mensentaal en, nacht en dag duren even lang. Een magisch moment: de zomer is officieel begonnen en dat is een goede reden voor een feest.

Een bont programma
Op donderdag 21 juni wordt de zomer ingeluid met een vrolijk, bijzonder en sfeervol Midzomernachtfeest. Vanaf 20.00 uur trekt er aan de feestgangers een bont programma voorbij waarin muziek de boventoon speelt. Het Lorekoor, het Kamerkoor Akkoord en het Vocaal Ensemble Pur Sang zingen de zomer in. In de Oranjerie speelt de Feestband met salsamuziek, rumba, chachacha, Italiaanse en Griekse melodieën de sterren van de hemel en de voeten van de vloer. Dorstige dansers kunnen terecht bij de wijnproeverij van Alpenwijnen uit de Savoie, Oostenrijk en de Dolomieten - een goede voorsprong op uw vakantie. In de beschutting van de oude bomen van de Hortus kunt u (haast als meditatieoefening) deelnemen aan een workshop houtbewerking en uit echt Hortushout een lepel, of gewoon een 'ding' maken. Her en der in de tuin en kassen ontmoet u vertellers die u verhalen vertellen van het botanische nachtleven in Hortus. Bij de Oranjerie zal de Stichting Leidse Hortus aanwezig zijn om informatie te geven over het adopteren van bomen uit de Hortuscollectie. Het meest bijzondere, en ontroerende onderdeel van de avond is de Serenade die om 23.00 uur over het water van de Leidse Witte Singel zal klinken.

Kaarten voor de avond (12,50 euro pp incl. 3 consumptiebonnen) zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de entreebalie van de Hortus, Rapenburg 73 in Leiden. Reserveren is mogelijk via hortus@hortus.leidenuniv.nl met vermelding van uw naam en het aantal kaarten dat u wenst.

Babyfotografie op het blad van Victoria
Tijdens Midzomernacht wordt een aloude traditie opgepakt: het fotograferen van baby's op het Victoriablad. Tussen 20 en 21 uur kunnen in de Victoriakas baby's tot 1 jaar oud vereeuwigd worden, zittend of liggend op het blad van de reuzenwaterlelie Victoria amazonica. Ouder kunnen de baby's niet zijn: ze bewegen dan teveel en peuteren het blad wellicht kapot, wat bijzondere gevolgen kan hebben. Veertig kilo kan een volwassen waterlelieblad ongeveer dragen - ouders hoeven dus niet bang te zijn voor ongelukjes. De kaschef, Art Vogel, staat klaar om de baby's behendig op het blad te leggen, de aanwezige fotograaf neemt de foto en de print ( 5 euro per opname, 15x20 cm) kan wat later op de avond afgehaald worden. Mocht de aanloop groter worden dan honderd baby's dan wordt er dit jaar een tweede fotoavond georganiseerd. Ouders en eventuele andere begeleiders betalen ook de entreekaart voor het Midzomernachtfeest. Er kan niet gereserveerd worden voor het maken van een foto.

Midzomernacht in de Leidse Hortus

Waar

Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73 - 2311 GJ Leiden

Wanneer

21 juni, 20 - 01.00 uur

Kosten
12,50 euro pp incl. 3 consumptiebonnen
De museumkaart is deze avond niet geldig.

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:

Bestanden op hoge resolutie van de foto's boven aan het emailbericht kunnen worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl

Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden - 071-5275144

14 juni 2007, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen
Hortus botanicus Leiden
Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

t (0031) 071 - 5275144

f (0031) 071 - 5275199

e veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl


---- --