NEN


Standaardisatie noodzaak voor Clean Coal technology

Vrijwillige internationale afspraken over (zero emission) Clean Coal Technology en duurzaamheidscriteria voor biobrandstoffen leveren een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van duurzame wereldwijde energieopwekking.

Dat maakte Michiel Boersma, CEO van Essent, duidelijk tijdens de openingsspeech van de internationale vergaderweek van ISO over minerale brandstoffen. Deze vond tot en met 8 juni plaats in Rotterdam. Kolenindustrie, traders, afnemers en inspectiebedrijven zaten daar met elkaar om de tafel om tot nieuwe afspraken te komen voor ondermeer analyse, monstername en classificatie van kolen.

Nauwkeurig meten
Dankzij de ISO-normen voor bijvoorbeeld monstername en analyse worden de eigenschappen en daarmee de economische waarde van partijen kolen nauwkeurig vastgesteld. Eén procent afwijking in het gewicht of de kwaliteit betekent al snel een verschil van vele duizenden euro's.

Wereldwijd neemt tot 2020 de energieopwekking uit kolen toe met 40%. De noodzaak van uniforme, snelle, efficiënte en betrouwbare assessmentmethoden worden een kritieke succesfactor in de internationale markt.

Informatie
Voor meer informatie, deelname aan ISO-commissies of andere vragen: Henk van der Hoek, telefoon (015) 2 690 170 of e-mail energy@nen.nl.