Gemeente Woerden


* Persberichten

Inwoners praten mee over sociale thema?s


21 jun 2007
Tijdens een werkbijeenkomst en enkele wijklunches spraken ongeveer honderd inwoners de afgelopen weken met elkaar over een `betrokken Woerden'. De gesprekken gingen over allerlei sociale thema's, zoals vrijwilligerswerk, mantelzorg, zorg in de wijk, voorzieningen voor jongeren en opvoedingsondersteuning. Wethouder Marjan Haak was erg blij met de inbreng. "Deze mensen praten vanuit de praktijk. Ze weten vaak goed te benoemen wat goed gaat en wat beter zou kunnen." Besproken onderwerpen
Inwoners brachten onder andere de volgende onderwerpen ter sprake: een slimmere samenwerking tussen de hulp- en zorgverleners. Meer activiteiten voor jongeren. Een eigen budget voor de wijken. Meer waardering voor vrijwilligerswerk. Betere informatievoorziening over activiteiten, voorzieningen en diensten. Goede ondersteuning voor mantelzorgers. Inwoners zien hierbij een belangrijke rol voor de gemeente, organisaties en bewoners.

Samen meer betrokken
Tijdens de werkbijeenkomst Woerden Betrokken op 14 juni zei wethouder Haak: "Die maakbare samenleving, die bestaat natuurlijk niet. Als gemeente kunnen wij u wel ondersteunen om onze samenleving meer betrokken te maken. Het is niet `U vraagt - wij draaien'. We moeten het samen doen. Het is geweldig om te zien wat er allemaal al in Woerden gebeurt. Door vrijwilligers, door professionele organisaties en door de gemeente." De wethouder wees ook de andere werkelijkheid. "Denk aan die veertig gezinnen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, dreigende huisuitzettingen, signalen van eenzaamheid en slechte integratie van sommige groepen. Het college wil graag dat iedereen mee kan doen aan onze samenleving."

Integraal plan
De werkconferentie, de wijklunches en de vele gesprekken met organisaties, klankbordgroep en de Wmo-raad hebben veel ideeën en wensen opgeleverd. De gemeente verwerkt deze zo veel mogelijk in een integraal plan voor de komende vier jaren. In september zijn alle organisaties en inwoners welkom om dit plan te bespreken.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |