Dienstenbond CNV

Nieuws


20 juni 2007

Principeakkoord cao Bloemenveiling Aalsmeer (VBA)


JONGEREN PROFITEREN FORS VAN AFSCHAFFING JEUGDSCHALEN

Dinsdagavond 19 juni heeft CNV Dienstenbond een principeakkoord gesloten met de directie van de VBA. Lang onderhandelen heeft geleid tot goede afspraken. CNV Dienstenbond is tevreden over de uitkomsten, veel van de door de CNV-leden gestelde voorstellen zijn geaccepteerd.

De directie van de VBA en CNV Dienstenbond hebben in totaal vijf keer met elkaar gesproken. De voornaamste afspraken zijn:


· Jeugdschalen worden afgeschaft voor werknemers in dienst bij de VBA, dat scheelt soms tot 300 op maandbasis voor uw jongere collega! Een hard punt voor CNV Dienstenbond.

· Een loonsverhoging van 4,5%; 2,5% krijgen de leden in periode zeven. Nog eens 2% krijgen de leden in periode zeven van 2008.
· De looptijd van de cao is tot en met eind 2008
· De door CNV Dienstenbond voorgestelde betaling van de WGA-premie is overgenomen; de VBA betaalt het werknemersdeel van de WGA-premie.
· Er komen werkgroepen die zullen praten over flexibilisering van arbeid. Bonden hebben daar zitting in.

· De VBA heeft toegezegd dat er in een werkgroep afspraken komen over de pensioenopbouw over de roostertoeslag. De VBA wil dat met terugwerkende kracht regelen.

· De pilot prestatiebeloning wordt gedurende de looptijd uitgevoerd en er zullen met bonden criteria geformuleerd worden om de definitieve invoering in de volgende cao voor te bereiden.

· Er komen op voorstellen van CNV Dienstenbond duidelijke afspraken rond de regeling twijfel duurzaamheid bij ziekte.

Verder zijn er afspraken gemaakt over werkgroepen die zich bezig zullen houden met CNV-onderwerpen als beloningsbeleid, Leeftijdsbewust Personeelsbeleid, de nieuwe Arbeidstijdenwet, Plezier in Werk, opleiding en employability, etc. Ook zal de VBA een project van CNV Internationaal steunen in Colombia.

CNV Dienstenbond heeft het maximale bereikt in de onderhandelingen, zowel in kwalitatieve zin, als in kwantitatieve zin. Veel van onze voorstellen zijn door de VBA overgenomen. Echter, de CNV-leden hebben het laatste woord. Zodra teksten klaar zijn, krijgen de leden de gelegenheid om zich daarover uit te spreken in een ledenvergadering.

De cao spreken we af voor de leden, zij bepalen hun eigen arbeidsvoorwaarden. Dat doen ze bij een bond die voor ze opkomt! En meepraten helpt, blijkt wel! Zeker voor de jongere collegas zijn de afspraken die CNV Dienstenbond gemaakt heeft een forse verbetering. Wist u dat CNV Dienstenbond de meest uitgebreide ledenservice kent tegen de allerlaagste prijs? En bij de VBA helemaal, want het eerste jaar betaalt een nieuw lid maar 50% van de contributie! Maak uw collega lid!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma of Wessel Breunesse. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl of w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl