Persbericten Lekstroom, 07.30 uur

Utrecht, 21-06-2007

Aanrijding letsel

HOUTEN- Op woensdagochtend raakte verschillende personen gewond bij een aanrijding. Omstreeks 11.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit Houten over Het Water en wilde vanaf hier de Rondweg oprijden. Hierbij zag hij echter een 50-jarige automobilist uit Houten over het hoofd en een aanrijding ontstond. De man en zijn 2-jarige zoontje raakte gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN- Op woensdag werd van 09.00 uur tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op De Kroon. In totaal werden 43 vertuigen gecontroleerd en 14 bonnen uitgeschreven voor o.a. niet dragen gordel, niet kunnen tonen van rijbewijs en onverzekerd rijden. Twee keer werd een taxichauffeur bekeurd om dat de vereiste papieren niet waren ingevuld.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De 30-jarige man uit Ijsstelstein werd gecontroleerd op de Weg der Verenigde Naties en bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 430 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veel te zwaar

NIEUWEGEIN- Op de Kroon werd een 52-jarige automobilist uit Nunspeet van de weg gehaald omdat hij met een veel te zware aanhanger op weg was. De man werd omstreeks 16.30 uur gecontroleerd en bleek een veel te zware aanhanger achter zijn Volkswagen Touran te hebben. De aanhanger had een beladen gewicht van 3275 kilo terwijl de wagen niet meer zou mogen trekken dan 1500 kilo. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.