Gemeente 's-Hertogenbosch

21-06-2007

Bekendmaking beleidsregels Handhaving kinderopvang

Het college maakt bekend dat in de vergadering van 10 januari 2006 zijn vastgesteld de "Beleidsregels handhaving kinderopvang". In deze beleidsregels is vastgelegd op welke wijze toepassing wordt gegeven aan de handhavingsbevoegdheden zoals die zijn neergelegd in de artikelen 65 en volgende van de Wet kinderopvang. Doel van het handhavingsbeleid is dat de in de gemeente bestaande kindercentra voldoen en blijven voldoen aan de kwaliteitseisen zoals die op grond van de Wet kinderopvang gelden. Het handhavingsbeleid bestaat uit twee delen: het afwegingsmodel en de daarbij behorende sanctiemogelijkheden. Het afwegingsmodel geeft een indicatie van de ernst van de overtreding (laag, gemiddeld, hoog). De sanctiemogelijkheden vloeien voort uit de conclusie van het afwegingsmodel.

De kwaliteitsbewaking wordt uitgevoerd door bevoegde toezichthouders van de GGD, die jaarlijks inspecties uitvoeren bij de locaties van kindercentra.

Deze beleidsregels treden één dag na bekendmaking in werking. De beleidsregels liggen voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. S. van Wersch van de afdeling Jeugd en onderwijs, tel. (073) 615 98 16. Met ingang van 1 juli kunt u de tekst van de beleidsregels handhaving kinderopvang eveneens downloaden op deze site.