Ingezonden persbericht


Persbericht Nicis Institute

Dave van Ooijen hoofd Nicis Kenniscentrum Grote Steden

DEN HAAG, 21 juni 2007 ­Dave van Ooijen treedt per 1 juli 2007 in dienst van het Nicis Institute als hoofd Nicis Kenniscentrum Grote Steden. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor diverse kennisprogramma's. Dave van Ooijen werkte de afgelopen 20 jaar in diverse functies bij de gemeente Amsterdam. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij de hoofdafdeling Strategie en Beleid van de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer van Amsterdam.

Nicis Kenniscentrum Grote Steden
Het Nicis Kenniscentrum Grote Steden bevordert de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van het grotestedenbeleid tussen steden en departementen. Dit wordt vormgegeven middels verschillende (thema)websites, diverse kennisbijeenkomsten en publicaties. Op dit moment zijn binnen het Nicis Kenniscentrum drie kennisprogramma's actief:


- basisprogramma Grote Steden (in opdracht van het ministerie van VROM / WWI en de 31 grote steden)
- kennisprogramma Stedelijke Economie (in opdracht van het ministerie van EZ en de 31 grote steden)
- kennisprogramma KIEM - Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (in opdracht van het ministerie van VROM, Directie Inburgering en Integratie).

Naast de kennisprogramma's is het Kenniscentrum ook verantwoordelijk voor DOCBANK. De online bibliotheek met stedelijke proven practices en onderzoeken.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht