Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SUSTAINABLE TOURISM AWARD 2007
HISTORISCH BLUE HAVEN HOTEL OP TOBAGO VALT
WEDEROM IN DE PRIJZEN

Amsterdam, juni 2007 - Onlangs heeft het 5-sterren Blue Haven Hotel, gelegen op een prachtige klif uitkijkend over Bacolet Bay, de 'Sustainable Tourism Award 2007' in ontvangst mogen nemen. De prestigieuze prijs is een initiatief van de Caribbean Tourism Organisation (CTO) en Islands Magazine. Het hotel dankt de prijs aan haar duurzame gebruik van water en elektriciteit.

Zonne-energie en natuurlijke kruisventilatie
De Oostenrijkse entrepreneur Karl Pistl en zijn Trini vrouw Marilyn zijn al jaren eigenaar van het romantische Blue Haven Hotel op Tobago. "Ons doel was bij de aankoop niet alleen het renoveren en het bewaren van de historische architectuur, maar ook het ontwikkelen van een milieuvriendelijk project", aldus Pistl. Blue Haven gebruikt niet eens de helft aan elektriciteit als een traditioneel hotel, dankzij het originele design van de open achthoekige lobby, bar en restaurant waar de passaatwind en zeebries doorheen waaien, het dubbele dak van de nieuwe gebouwen met natuurlijke kruisventilatie en een op zonne-energie werkend Water Verwarmingssysteem. Daarom is de nieuwste award vanŽSustainable TourismŽmeer dan terecht.

Award na award.
Het historische hotel valt steeds in de prijzen, zo is het in 2004 Ă©n 2005 uitgeroepen tot Best Eco Resort, in 2006 tot TobagoŽs Leading Hotel door de World Travel Awards en tot Best Boutique Hotel door Caribbean World Magazine. Blue Haven beschikt over 55 kamers en suites met allemaal een privĂ© balkon en een adembenemend uitzicht over de oceaan. Verder is er een zwembad en een privĂ© strandje omringd door palmbomen, waar Robinson CrusoĂ« in 1659 op strandde. Het anker van het schip is nog steeds te bewonderen op het terrein van het hotel. Voor eco georiĂ«nteerde reizigers zijn er volop excursies naar het regenwoud, bird watching tours en snorkel- en duikmogelijkheden.

Zie voor meer informatie www.bluehavenhotel.com.



Ingezonden persbericht