Politie Amsterdam-Amstelland



Buitenfunctiestelling / Amsterdam-Amstelland (21/06/07)

De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft op woensdag 20 juni een 37-jarige medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een hoofdagent werkzaam bij de dienst Regionale Recherche. Hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim.

Echtelijke twist eindigt in schietpartij / Lohuis (Amsterdam Noord) (21/06/07)

Woensdagavond 20 juni rond acht uur is in een woning in AmsterdamNoord een echtelijke twist uitgemond in een schietpartij. De 45-jarige man heeft hierbij zowel zijn 36-jarige echtgenote als een tevens in de woning aanwezige 32-jarige vriendin in de benen geschoten. Beide vrouwen zijn overgebracht naar een ziekenhuis en daar aan hun verwondingen behandeld.

De 45-jarige schutter is er na het incident met een auto vandoor gegaan en is sindsdien voortvluchtig.

Rechercheurs van Bureau Opsporing district Noord onderzoeken de zaak.

Gewelddadige overval in woning / Davisstraat (West) (21/06/07)

Bij een gewelddadige overval in een woning aan de Davisstraat werd op woensdag 20 juni rond zeven uur een bejaarde man in zijn woning beroofd.

Een negroïde man drong met een smoes de woning binnen en bedreigde het 85-jarige slachtoffer met een vuurwapen. De overvaller eiste de bankpas en pincode. Nadat de man begon te gillen probeerde de dader dit met geweld te verhinderen. De dader ging er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor.

Het slachtoffer was erg overstuur en heeft voor zover bekend geen letsel opgelopen. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district 5 (West) heeft de zaak in onderzoek.