Meer informatie: 020 515 9821

Donderdag 21 juni 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 25, vanaf vrijdag 22 juni in de kiosk)

Europese flaters
Hoe komt het toch dat ambitieuze Europese megaprojecten zo vaak uitlopen op financiële drama's? Een plan om een eigen gps-systeem op te zetten, kwam niet van de grond. Het is niet de enige mislukking. Wat doet Europa verkeerd?

Verschalkt Wijers dure Britse prooi?
Hans Wijers staat voor een moeilijke afweging. Na de verkoop van Organon beschikt hij over een goed gevulde overnamekas. De topman van Akzo Nobel kijkt met een begerige blik naar de Britse verfreus ICI. Maar hij dreigt daar een veel te hoge prijs voor te moeten betalen.

Rotterdam wordt stopcontact van Europa
Wie aan de Rotterdamse haven denkt ziet hoge stapels containers. Maar met de bouw van energiecentrales, gasterminals en fabrieken die biobrandstof produceren ontpopt de haven zich meer en meer als de energiecentrale van Europa.

Imago ABN Amro loopt krassen op
De reputatie van ABN Amro zit in een duikvlucht. Dertig procent van de rekeninghouders overweegt te vertrekken. Is dat een direct gevolg van de biedingstrijd of ging het al langer niet zo lekker met het imago van de onder vuur liggende bank? En wat moet ABN Amro doen?

Verder in FEM Business:

â- Zorgverzekeraar Agis vindt eindelijk zijn droompartner â- Het ambitieuze Direct Wonen wil hard doorgroeien â- Mercedes bouwt een gezinscabrio met vier portieren â- Waarom schoffeert John de Mol NIBC?
â- Voor Jacob Gelt Dekker is geld gereedschap

Informatie: Arne van der Wal 06 22313718, Jean Dohmen 06-52037025 020 5159852 (secretariaat)