Ingezonden persbericht


Maria Sharapova ondersteunt Sotsji 2014 op spectaculair Wimbledon wintercourt

Russische toptenisster geeft clinic voor kinderen te midden van sneeuw en palmbomen

Londen, 21 juni 2007: Aan de vooravond van Wimbledon: de open Engelse tenniskampioenschappen, geeft tweevoudig Grand Slam-winnares Maria Sharapova vandaag een tennisclinic op een speciaal voor deze gelegenheid aangelegde wintertennisbaan. Hiermee laat ze zien dat ze de kandidatuur van de Russische stad Sotsji voor de Olympische Winterspelen van 2014 ondersteunt.

Het "winter-Wimbledon-court" is aangelegd om te demonstreren hoe een tenniswedstrijd eruit zou kunnen zien te midden van de sneeuw en palmbomen van Sotsji, de stad die in de race is voor de eerste Olympische en Paralympische Winterspelen van 2014 in Rusland. Midden in de Engelse zomer kreeg het winterse decor nog een bijzonder tintje door de indrukwekkende achtergrond van de Tower Bridge, hét symbool van Londen.

De Russische toptennisster Sharapova, opgegroeid in Sotsji, sloeg samen met een groep enthousiaste kinderen uit Londen lobs en volleys. Ballenjongens en -meisjes in winterse outfits en een scheidsrechter op een met sneeuw bedekte "berg"stoel maakten het tafereel compleet.

Sharapova, de eerste Russische tennisster in de top van de WTA-ranglijst:

"In Sotsji ontdekte ik mijn liefde voor de tennissport toen ik nog maar vier jaar oud was. Iedereen die weleens in deze stad is geweest, weet dat het een van de mooiste plaatsen ter wereld is. De stranden worden omzoomd door palmbomen en de stad strekt zich uit van de Zwarte Zeekust tot aan de erachter oprijzende, met sneeuw bedekte bergen."

"Niet alleen de schoonheid van Sotsji staat centraal. Het gaat ook om duizenden Russen die hopen dat ons land de kans krijgt als gastheer op te treden van de eerste Olympische en Paralympische Winterspelen; een gebeurtenis die hun leven voorgoed kan veranderen. Bestaat er een mooiere manier om Rusland in de spotlights te zetten dan tijdens de Olympische Spelen?"

"Nu al doet Sotsji 2014 van zich spreken dankzij de nieuw aangelegde locaties en de enorme investeringen in de infrastructuur, die de regio een flinke impuls hebben geven. De stad heeft het in zich om voor miljoenen Russen een brug naar de toekomst te slaan. Ik moedig sportliefhebbers uit de hele wereld aan om Sotsji 2014 te ondersteunen en tal van jonge mensen een kans op succes te geven."

Dmitry Chernyshenko, president-directeur van het organisatiecomité Sotsji 2014, was aanwezig bij het door het organisatiecomité georganiseerde winterse evenement:

"Topsporters zoals Maria Sharapova inspireren jonge mensen in Rusland en de rest van de wereld. Dat is de kern van Sotsji 2014. Het evenement kan een hele generatie jonge mensen voor de rest van hun leven positief beïnvloeden. Hun sporthelden zullen hier, op hun thuisijsbanen en -skipistes, de strijd met elkaar aangaan. Bovendien krijgen ze de kans om deel uit te maken van het traject dat moet leiden tot de organisatie van de Winterspelen. Sotsji 2014 dient als katalysator voor maatschappelijke en sportieve veranderingen in Rusland en we zijn er trots op dat een ster als Maria Sharapova zich zo inzet om de droom van miljoenen Russen in vervulling te laten gaan: de organisatie van de eerste Olympische en Paralympische Winterspelen in 's werelds grootste wintersportland."


- Einde -

Meer informatie:

Weber Shandwick Nederland

Eveline Malherbe of Dorothy Warmerdam

T: 070 312 10 70

E: emalherbe@webershandwick.com of dwarmerdam@webershandwick.com