Gemeente Zevenaar


20-06-2007: Programma van Eisen Kulturhus Babberich op papier

De eisen die belangrijk zijn voor het tot stand komen van Kulturhus Babberich staan op papier. Nu bekend is dat Stichting Kinderopvang De Kangoeroe de kinderopvang gaat invullen, kan het plan afgerond worden. De stuurgroep stemde, na overleg met de reeds bekende partijen, op woensdag 21 juni in met het Programma van Eisen. Dit plan is gemaakt om te kijken of het realiseren van Kulturhus Babberich haalbaar is. Dit plan dient als basis voor het ontwerp van het gebouw. Architectengroep Gelderland gaat nu aan de slag met dit Programma van Eisen.

Programma van eisen

Het Programma van Eisen is in onderling overleg opgesteld door de samenwerkende organisaties: gemeente Zevenaar, St. Franciscusschool, Baston Wonen en Initiatiefgroep Babberich. De toen nog onbekende kinderopvang was hierin in hoofdlijnen meegenomen. In het Programma van Eisen staat onder andere dat ze gebruik gaan maken van één pand. De ruimte in dit pand willen de gebruikers zo optimaal mogelijk benutten. Dit houdt in dat er ook ruimtes door de verschillende organisaties gedeeld gaan worden. Op deze manier werken de organisaties straks echt samen en niet naast elkaar in hetzelfde gebouw. Deze samenwerking is ook de meerwaarde van een Kulturhus. Daarnaast onderstrepen de organisaties dat zij gezamenlijk de verantwoordelijk zullen nemen voor de activiteiten die in het Kulturhus plaats gaan vinden. Verder beschrijft het Programma van Eisen praktische zaken, zoals de verschillende ruimtes die nodig zijn en het benodigde oppervlakte.

Ontwerp gebouw

Architectengroep Gelderland uit Zelhem is door de samenwerkende organisaties geselecteerd om Kulturhus Babberich te ontwerpen. Zij beginnen nu met de eerste fase van de opdracht: aan de hand van het Programma van Eisen maken zij een grove opzet voor het ontwerp van het gebouw.

Vervolgstappen

Op dit moment zijn de samenwerkende organisaties aan het uitwerken of de realisatie van Kulturhus Babberich in hun ogen mogelijk is. Zij bekijken hoe zij het gezamenlijke beheer van het Kulturhus gaan vormgeven. Ook kijken zij naar de financiële mogelijkheden voor de realisatie van dit project. Na de zomervakantie zullen zij de gemeenteraad hun plannen voorleggen. Als de plannen akkoord zijn, kan de architect met het definitieve ontwerp voor Kulturhus Babberich aan de slag gaan. Wanneer de plannen meer vorm krijgen zullen de gebruikers en bewoners geïnformeerd worden via onder andere Burgerberaad Babberich en de gebruikelijke inspraakprocedures.