Solotentoonstelling "Muur der engelen" van Rob van der Nol, in Foam 3h


Opening op 21 juni om 17.30 uur, door de Ierse filosoof-schrijver Patrick Healy

AMSTERDAM, 20070613 -- FOAM presenteert in het kader van Foam_3h de tentoonstelling 'Angels' van Rob van der Nol. Van der Nol richtte zijn camera op jongeren in Amsterdam en Berlijn. Middels deze serie zwart-wit foto's toont hij zijn fascinatie voor het proces van verandering dat hij waarneemt bij deze jonge mensen. Van der Nol ging 's nachts op pad en fotografeerde het straatleven waarbij hij breekbare overgangsmomenten en metamorfoses zoals die tussen nacht en dag, waken en slapen, adolescentie en jongvolwassenheid trachtte te doorgronden. Het resultaat is een indringend portret van jongeren in de twee steden.

In Berlijn fotografeerde Van der Nol jongens die aan de rand van de maatschappij leven en hun lichaam verkopen op straat. De jongeren die hij in Amsterdam vastlegde verkeren in een overgangsfase, van adolescenten naar jongvolwassenen.

Speciaal voor Foam combineert Rob van der Nol zijn werk uit deze twee hoofdsteden tot een indrukwekkende installatie met maar liefst 195 zwart-wit kopieën. De beelden zijn muurvullend; van vloer tot plafond, vlak naast en boven elkaar geplaatst. Dit levert een monumentaal beeld op. De afdrukmethode, Xerox prints, ofwel kopie prints, versterkt de rauwheid van de foto's nog eens.

Rob van der Nol (Den Haag, 1952), studeerde in 2006 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam op de richting Fotografie. Hij exposeerde o.a. in de Vishal (Haarlem) galerie RC de Ruimte (IJmuiden), galerie Witteveen (Amsterdam), en het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam). Momenteel woont en werkt Van der Nol in Berlijn.

Opening op 21 juni om 17.30 uur, door de Ierse filosoof-schrijver Patrick Healy

Foam 3 hoog , Fotomuseum Amsterdam
Keizersgracht 609, Amsterdam

22 juni t/m 15 augustus 2007, dagelijks 10:00-18:00; do/vr 10:00-21:00

Overgang...
Verandering...
Bewust en onderbewust...
Verlies van onschuld...
Geen weg meer terug!


Meer informatie op: www.robvandernol.com





rob van der nol