TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 19-06-2007

Televisie
TROS TV SHOW UNICEF
Uitzending vrijdag 22 juni
Nederland 1 - 20.30 uur

SPECIALE TROS TV SHOW VOOR UNICEF

Op vrijdag 22 juni presenteert Ivo Niehe vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een speciale aflevering van de TROS TV SHOW. De uitzending staat in het teken van de wereldwijde Unicef-actie tegen aids. Ivo Niehe: "Het wordt een uniek programma, alleen al vanwege de bijdrage van Robbie Williams die speciaal voor Unicef een zeer persoonlijke reportage maakte".

Op het podium van Carré staan vele grote namen: Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, het duo Edwin Evers en Berget Lewis (de winnaars van het tv-programma 'Just the two of us'), tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, Paul van Vliet samen met Anne-Wil Blankers en Sam, de zoon van Monique van de Ven en Edwin de Vries. Niehe: "We hebben een indringende vorm gekozen waarbij bekende en onbekende Nederlanders een verrassende rol spelen. Het blijft moeilijk om amusement en plezier te combineren met een zo ingrijpend onderwerp, maar ik weet zeker dat we erin zijn geslaagd."

Aids slaat een gat in vele samenlevingen, hele generaties verdwijnen en daarmee de leidraad voor kinderen. Want als leraren sterven, dan is er geen school meer om iets te leren. Als artsen sterven, gaat de gezondheidszorg achteruit en als ouders ziek zijn, dan moeten de kinderen voor hen zorgen en kunnen zij niet naar school. En als ouders sterven, is er voor kinderen geen houvast in het leven meer. Deze kwetsbare kinderen hebben bescherming nodig. Daarom voert Unicef in juni actie voor kinderen die te maken hebben met de gevolgen van hiv en aids, "Unite for Children, Unite against Aids".

Ivo Niehe praat verder in zijn programma met vele gasten over hun persoonlijke betrokkenheid bij het werk voor de kinderen. Edwin Evers is in november 2006 voor Unicef naar Jamaica geweest om te kijken hoe het daar is gesteld met de aidsproblematiek. Jacco Eltingh en Paul Haarhuis bezochten een ziekenhuis in Zuid-Afrika en Trijntje Oosterhuis ging voor Unicef naar St. Petersburg.




TROS