Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


22 jun 2007

Nieuwe CCV-publicatie over wijkveiligheid

Het eerste exemplaar van de nieuwe CCV-publicatie 'Overzicht interventies wijkveiligheid, 40 antwoorden op onveiligheid in de wijk' is gisteren op de Zomernetwerkdag uitgereikt aan de burgemeester van Utrecht, mevrouw Brouwer-Korf. De Zomernetwerkdag wordt georganiseerd voor alle relaties van het CCV.

De publicatie 'Overzicht interventies wijkveiligheid', richt zich op alle professionals die op wijkniveau werken aan het verbeteren van de veiligheid. Niet alleen politie, welzijnswerk en de gemeente. Maar ook partijen als woningcorporaties en scholen. Het CCV wil deze groepen ondersteunen, door goede instrumenten aan te bieden die bruikbaar zijn in de eigen praktijk.

In de bundel is een overzicht opgenomen van de verschillende interventies op het gebied van wijkveiligheid die nationaal en internationaal voorhanden zijn. Er is gezocht naar vernieuwende, effectieve initiatieven die de veiligheid in de wijk aanpakken. De resultaten zijn gebundeld in deze publicatie, bondig beschreven, gecategoriseerd en praktisch.

Wijkveiligheid is één van de speerpunten uit het regeerakkoord. Met het Actieplan Krachtwijken bijvoorbeeld worden 40 wijken binnen 8 tot 10 jaar weer omgevormd tot vitale, woon-, werk- en leefomgevingen, waar het prettig wonen en werken is en waarin mensen betrokken zijn bij de samenleving.