Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 22-06-2007

Overvecht-telefoon van start

UTRECHT - In een deel van Overvecht Noord is begin deze maand op initiatief van de politie het project Overvecht-telefoon van start gegaan. Zestien geselecteerde bewoners hebben een speciaal telefoonnummer gekregen waarmee zij direct contact krijgen met de diensdoende agenten van het wijkteam Overvecht. Daarnaast kan de politie de deelnemers bellen of smsen met het verzoek om uit te kijken naar een verdachte of een auto.

Vooralsnog is de Overvecht-telefoon een pilot, die loopt van 1 juni tot 1 november 2007. De deelnemers kunnen maandag tot en met woensdag tussen 15.00 en 23.00 uur gebruik maken van het speciale telefoonnummer. De bedoeling is dat zij dit bellen als ze iets zien dat verband houdt met overlast door jeugd, woninginbraak, auto-inbraak, vernieling of diefstal. Buiten deze tijden kunnen ze de reguliere nummers van de politie bellen.

De deelnemers zijn van tevoren gescreend. Ook hebben zij geheimhouding moeten beloven voor vertrouwelijke informatie waarover zij eventueel komen te beschikken. Verder is hen op het hart gedrukt niet voor eigen rechter te gaan spelen en zich niet te bemoeien met geweldsdelicten.

Het uitgangpunt is om elke maand een evaluatiebijeenkomst te houden. Na een melding krijgt de beller een bericht over de afloop. Verder worden de deelnemers op de hoogte gehouden door middel van een digitale nieuwsbrief met resultaten en andere informatie.

Hardleerse automobilist

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juni een bestuurder tot twee maal toe aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.55 uur werd een 36-jarige man uit Houten naar huis gestuurd omdat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd de weg gewezen naar de trein. Zijn auto werd op een parkeerplaats buiten het bureau aan de kroonstraat geparkeerd. Agenten namen poolshoogte waar de man uiteindelijk naar toe liep en zagen plotseling dat hij in zijn auto rond het bureau Paardenveld reed. De man werd wederom aangehouden. Nu werd zijn rijbewijs ingenomen en zijn autosleutels door de agenten bewaard. De ademanalyse wees

845 ug/l uit.

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

UTRECHT In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juni heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets richting medewerkers van een horecagelegenheid hadden gegooid.

De politie kreeg rond 01.30 uur een melding dat twee personen vanaf de Oudegracht een fiets naar beneden hadden gegooid op een afdakje van een horecagelegenheid waar medewerkers onder stonden. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan die zojuist waren aangehouden door twee portiers van de horecagelegenheid. Het bleek dat de mannen onder invloed waren en eerder bij de deur waren geweigerd.

Blijkbaar werd dit niet gepikt en gooide het tweetal een fiets van boven naar beneden in de richting van de portiers. De mannen 18 en 21 jaar uit Zoetermeer en Oss - werden door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Achter Clarenburg heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.05 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man een dvd-speler meenam. De man werd door de beveiliging aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Op het bureau bleek dat de 23-jarige man uit Utrecht ook nog voor twee zaken gesignaleerd stond. hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT In de omgeving van de Herculeslaan heeft de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tijdens de controle werden ruim 150 voertuigen gecontroleerd. Voor ruim 80 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, diverse technische gebreken en het rijden zonder rijbewijs. De controle werd samen met de Belastingdienst, de ANWB, Douane en Marechaussee uitgevoerd.