persberichten, Rijn & Venen 10.20 uur

Utrecht, 22-06-2007

Schoten

MIJDRECHT Donderdagmorgen kreeg de politie een melding dat een inwoner van Mijdrecht hulzen had gevonden op de Ringdijk. Een aantal buurtbewoners had tussen 04.00 en 05.00 uur schoten gehoord. De politie heeft terplaatse een onderzoek ingesteld, maar heeft niets bijzonders aangetroffen. De hulzen zijn veiliggesteld.

Verkeersongeval

MAARSSEN Op de Maarssenbroeksedijk is donderdagavond rond 20.00 uur een bromfietser licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 50-jarige Maarssenaar reed over de Maarssenbroeksedijk richting Maarssen toen een auto uit een zijstraat de weg op wilde rijden. De bromfietser schrok hiervan en remde. Omdat het wegdek glad was van de regen gleed de man onderuit en kwam tot stilstand tegen de auto. Hierbij raakte de man gewond. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles

VREELAND De politie heeft op de N201 tussen 15.15 en 16.45 uur een snelheidsheidscontrole gehouden. Er zijn 1633 voertuigen gecontroleerd waarbij 49 automobilisten te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur (60 km/uur is toegestaan).

Winkeldief

VINKEVEEN De politie heeft donderdagmiddag rond 13.30 uur een 15-jarig meisje uit Abcoude aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een winkel aan de Plevierenlaan betrapte het meisje en hebben de politie ingeschakeld. Later bleek dat zij ook bij een andere winkel goederen had meegenomen zonder te betalen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar ouders zijn in kennis gesteld.

Geweld

BREUKELEN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op zaterdag 16 juni. Een 17-jarige jongen fietste rond 02.15 uur over de Straatweg in de richting van Nieuwersluis. Ter hoogte van het eerste bospad stonden plotseling 5 jongens op het fietspad die hem de weg versperde. De fietser uit Loenersloot werd door hen van zijn fiets getrokken en geslagen. Ook zijn fiets werd vernield door de groep jongeren. Getuigen van dit voorval kunnen bellen naar 0900-8844 of via Meldlijn Anoniem 0800-7000.