ChristenUnie


Vragen over de ontheemdenproblematiek in Columbia

Vragen over de ontheemdenproblematiek in Columbia

donderdag 21 juni 2007 10:21 Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van ontwikkelingssamenwerking over de ontheemdenproblematiek in Colombia


1:
Kunt u de Kamer informeren over de actuele ontwikkelingen rond de problematiek van ontheemden in Colombia?
Kunt u de Kamer tevens informeren over uw huidige inzet voor de problematiek van ontheemden in Colombia? Acht u deze inzet voldoende, gezien de enorme schaal en intensiteit van deze problematiek? Bent u bereid, indien nodig, uw inzet op dit terrein te intensiveren, zowel financieel als anderszins?


2:
In hoeverre wordt in dialogen tussen de internationale gemeenschap (EU, e.a.) en de Colombiaanse overheid de belangen van ontheemden meegenomen? Wat zijn hiervan tot nu toe de resultaten? Bent u bereid om, middels de u ter beschikking staande kanalen, er bij de Colombiaanse overheid op aan te dringen de rechten van ontheemden te erkennen en te garanderen?


3:
Bent u bereid om de aanbevelingen die u onlangs ontving van een aantal hulporganisaties in het kader van de `WWKidz-actie voor Colombia' in serieuze overweging te nemen en deze zo nodig te verwerken in uw beleid? Op welke wijze wilt u dit (financieel en anderszins) gestalte geven?