Gemeente Zoetermeer

Verbod op nachtvissen en beetmelders

Klik hier voor vergroting

vissen.jpg

Zoetermeer, 21 juni 2007 - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 7 juni 2007 besloten om het nachtvissen in zes gebieden in de maanden juni tot en met augustus te verbieden. De reden hiervoor is de geluidsoverlast van onder andere elektronische beetmelders.

Het gaat om de gebieden: de grote Dobbe, Florazoom (behalve de vissersteigers), Broekwegwetering, Benthuizersplas, het hondenuitlaatgebied bij het Noord-Aa en het fietspad langs het Heemkanaal. Het verbod geldt tussen zonsondergang en zonsopgang.

Daarnaast is in heel Zoetermeer het gebruik van beetmelders of andere geluidsgevoelige objecten, binnen een straal van 100 meter tot dichtbijzijnde woningen, verboden.

APV

Deze maatregelen zijn genomen op grond van artikel 2.4.15 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Zoetermeer (APV). In de praktijk gaat het (nacht)vissen soms gepaard met geluidsoverlast van onder andere elektronische beetmelders en vervuiling van de omgeving door bijvoorbeeld rondslingerend afval. Ook het al dan niet met een tent ter plekke slapen zorgt in woonwijken met veel viswater voor een verstoring van de nachtrust. Dit is een bron van ergernis waartegen op basis van een overlastmotief in de aangewezen gebieden een verbod op het nachtvissen kan worden ingesteld.
Bezwaar maken

Inwoners die bezwaren hebben tegen deze maatregelen, kunnen dit schriftelijk(met gegronde reden) voor 11 augustus aanstaande kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders gemeente Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Het indienen van een bezwaarschrift wil niet zeggen dat er s nachts gevist mag worden.

Besluit ter inzage

Vanaf 29 juni 2007 liggen de besluiten en de stukken die hierop betrekking hebben, ter inzage bij balie 26 van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1.