Gemeente Zijpe


2007-06-20 Natuurinformatiecentrum Eendenkooi 't Zand geopend

Op woensdag 20 juni 2007 heeft wethouder Ben Blonk, als portefeuillehouder natuur en milieu, het Natuurinformatiecentrum "Eendenkooi 't Zand" geopend.

Rond 11.00 uur was het reeds een drukte van belang bij het centrum. Bouwers, sponsors, medewerkers en vrijwilligers van Landschap Noord-Holland en het college van burgemeester en wethouders waren er klaar voor. Jan Kuiper, directeur van Landschap Noord-Holland heette een ieder welkom waarna Ben Blonk de aanwezigen toesprak. Hij gaf een kleine historische schets en gaf het belang aan van de Eendenkooi als Natuurinformatiecentrum en vooral het educatieve karakter dat het gebied van de Eendenkooi heeft. Het is ook van belang dat mensen de natuur "in kunnen" om er te genieten van rust en ruimte.

Na deze woorden kon Ben Blonk daadwerkelijk overgaan tot de openingshandeling. Hij onthulde een houten sculptuur. De voorstelling, hoe kan het ook anders; een wegvliegende eend. Jan Sijp, de Kooiker, overhandigde daarna een tang aan de wethouder. Hij mocht nog even een rietmat verwijderen die voor de ingang van het informatiecentrum was geplaatst. Met het verwijderen van de rietmat kon een ieder de wethouder naar binnen volgen om op deze wijze een kijkje achter de schermen te nemen van dit unieke stukje natuur in de Zijpe.