Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 22 juni

BREDA, 22 juni 2007

Drie aanhoudingen tijdens horecatoezicht binnenstad Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Breda donderdagnacht drie aanhoudingen verricht. Twee Bredase jongens van 16 jaar stalen in een café aan de Visserstraat een mobiele telefoon en een portemonnee uit een handtas toen de eigenares even niet oplette. De vrouw heeft haar goederen weer terug, nadat de jongens in de Potkanstraat werden aangehouden toen ze zich verdacht gedroegen bij een bouwcontainer. Een 21-jarige Bredanaar wilde niet weggaan op de Torenstraat toen agenten hem daarom vroegen. Zij probeerden ruimte te maken voor GGD-personeel dat ter plaatse kwam voor een onwelwording. Na herhaaldelijke waarschuwingen werd hij aangehouden. Er worden tijdens het horecatoezicht ook drie bekeuringen aan wildplassers uitgedeeld.

Over horecatoezicht

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Twee Hongaren aangehouden na poging inbraak

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 12.30 uur twee Hongaren van 27 en 29 jaar aangehouden. Agenten kregen een melding dat twee personen zich verdacht gedroegen in de tuin van een woning aan de Kwakkelhutstraat. Toen agenten arriveerden, zagen ze de mannen juist wegrennen en na een korte achtervolging konden de verdachten in de kraag gegrepen worden. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld. Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk goederen zijn weggenomen; het kelderraam van de woning was wel vernield.

Rotterdammer (16) aangehouden na bedreiging ex-vriendin

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Rotterdam is donderdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Vlaanderenstraat. Hij zou zijn ex-vriendin met een mes hebben bedreigd, uit onvrede over de verbroken relatie. Het slachtoffer liep daarna het politiebureau aan de Vlaanderenstraat binnen en riep de hulp van de politie in. De jongen kon binnen enkele minuten worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld

Vader en zoon aangehouden na verkeersongeval

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag de handen vol gehad aan de afwikkeling van een verkeersongeval op T-splitsing
Verbeetenstraat-Sabastraat. Tegen 17.30 uur reden twee autos tegen elkaar. Achter het stuur van een van de autos zat een 15-jarige jongen uit Breda die er na de aanrijding vandoor wilde gaan. Hij werd tegengehouden door de broer van de bestuurder van de andere auto die naar buiten kwam toen hij de klap hoorde. Deze broer, een 39-jarige Bredanaar, werd naar eigen zeggen vervolgens geslagen en met de dood bedreigd door de vader van de jongen die na een telefoontje ook naar het incident was gekomen. De vader, 46-jarige inwoner van Breda, zou gewilde hebben dat de 39-jarige Bredanaar zou verklaren dat hij in plaats van zijn zoon achter het stuur had gezeten. Daar had de 39-jarige man uiteraard geen trek in. Daarop ging de 15-jarige jongen ervandoor, maar kon door de 39-jarige man op de Dr. Struyckenstraat in de kraag gepakt worden, met hulp van twee jongens op een scooter. Vader en zoon zijn ingesloten op het bureau.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

ST. WILLEBRORD: De politie heeft donderdagavond rond 22.00 uur een 39-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen en geschopt in hun woning. Het slachtoffer vluchtte daarna naar de buren en belde de politie. De man ontkent de confrontatie niet, mar zegt zelf ook klappen gekregen te hebben. Hij is in verzekering gesteld

BREDA: Een 43-jarige Poolse man is vrijdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding dat er ruzie was in een woning in de wijk Zandberg. Ter plaatse troffen ze de vriendin van de man aan met verwondingen aan het gezicht. Ze wilde geen aangifte doen, maar agenten besloten ambtshalve toch tot aanhouding over te gaan. De 43-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Ínbreker jaagt Bredase stuipen op het lijf

BREDA: Een 48-jarige Bredase kreeg vrijdagmorgen rond 03.00 uur de schrik van haar leven toen ze gestommel op het plat dak van haar woning aan de Willem Alexanderstraat hoorde. Ze dacht direct aan inbrekers en belde de politie. Agenten die ter plaatse kwamen, stelden direct een onderzoek in en toen bleek het 23-jarige vriendje van dochterlief verantwoordelijk voor de commotie. Hij wilde na het stappen nog even langs zijn vriendin gaan en ging via het plat dak en met hulp van een ladder binnen in haar slaapkamer. Daar was hij naast haar in bed gaan liggen, terwijl zij sliep. De moeder was not amused en deed aangifte van huisvredebreuk. Het vriendje heeft spijt betuigd en beloofde een volgende keer gewoon aan te bellen. Na verhoor is hij heengezonden.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen tegen 12.00 uur een 27-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij een warenhuis aan de Karrestraat stak zij een broek en een shirt ter waarde van 130 euro in een speciaal geprepareerde tas. Dat werd echter gezien door de beveiliging. De vrouw is na verhoor heengezonden; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul