Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/06/07)

OOSTERHOUT NB, 22 juni 2007

Beginnende bestuurder raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 21 juni op vrijdag 22 juni rond 02.45 uur op de Oude Stadsweg een automobilist. De man, een 30-jarige inwoner van Etten-Leur, moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest vervolgens mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 375 ug/l was. Omdat de man een zogenaamde Beginnende Bestuurder is, en voor deze groep weggebruikers strengere regels gelden, is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.

Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een grotere kans heeft op een ongeluk.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

WAALWIJK: Donderdag 21 juni meldde een 17-jarige Waalwijker zich op het plaatselijke politiebureau. De man wordt ervan verdacht, samen met nog een andere jongen, op zaterdag 16 juni op de Mozartlaan een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel te hebben mishandeld. Het slachtoffer was bij wijze van grap en om een wedstrijdje te houden op zijn bromfiets achter het tweetal dat samen op een bromfiets zat, aan gereden. De twee waren hier echter niet van gediend en gingen achter het slachtoffer aan. Toen de jongen uit Kaatsheuvel op de Mozartlaan stopte, werd hij door de twee andere jongens meerdere malen tegen zijn hoofd geslagen.
De 17-jarige verdachte ontkent de mishandeling. De jongen zit nog vast. De politie zet het onderzoek naar zijn medeverdachte voort.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 21 juni op vrijdag 22 juni is tussen 02.20 uur en 04.00 uur ingebroken in een bedrijfspand in de van Hilststraat. Er bleek een raam te zijn vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit laptops, flatscreens en een computer. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

OOSTERHOUT: Vrijdag 22 juni rond 08.45 uur heeft winkelpersoneel van een supermarkt aan de Keiweg een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd een pakje met pizzabroodjes weg te halen. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. De verdachte bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Op deze dagvaarding staat de datum vermeld waarop de verdachte voor de rechter moet verschijnen.

Gewond na aanrijding

WAALWIJK: Vrijdag 22 juni kort voor het middaguur vond op de kruising van de Professor Nolenslaan en de Doctor Donker Curtiusstraat een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 49-jarige Waalwijkse die in haar auto over de Prof. Nolenslaan in de richting van het Oranjeplein reed, zag een 42-jarige Waalwijker die in zijn auto vanuit de Dr. Donker Curtiusstraat kwam, over het hoofd. De man klaagde over nek- en rugpijn en is door ambulance- en brandweerpersoneel uit zijn auto bevrijd. De man is daarna overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.
Omdat de vrouw aangaf medicijnen te gebruiken die mogelijk de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, is zij aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van medicijnen. De vrouw heeft meegewerkt aan een bloedproef. Ook is haar rijbewijs ingevorderd.

Auteur: Leonie van Ooijen