Een uitkering bij zwangerschap ondernemer is geen oplossing


Wie vangt de klanten op

GRONINGEN, 20070622 -- Zwangere ondernemers willen recht op een uitkering, mooi en begrijpelijk, maar wie vangt de klanten op als de ondernemer op het kraambed ligt? Een uitkering is niet voldoende. Johan Marrink, initiatior van ZZP Nederland (zelfstandigen zonder personeel) stelt de vragen en peilt de meningen. De reacties worden op www.zzp-nederland.nl vanaf vandaag gepubliceerd.

Ondernemer en zwanger zijn
Marrink: "Ik ben niet zwanger, zal dat ook nooit worden, dat is een van de voordelen om man te zijn. Vrouwen denken daar anders over, zien het als een voorrecht om zwanger te mogen zijn. Ongetwijfeld hebben ze gelijk, vrouwen hebben dat altijd, zeggen ze.

Op dit moment is de zwangere onderneemster een hot item in de politiek. Vrouwen die ondernemer zijn en zwanger willen recht op een uitkering. Begrijpelijk want zwanger zijn betekent toch dat er lichamelijk een zwaardere periode aanbreekt en dat er een moment zal zijn dat je je werk niet meer kunt doen. Dat daarvoor een uitkering moet komen staat vast.

Een uitkering, werkt dat?
Alleen vraag ik me af hoe dat dan zal gaan. Oké een uitkering is snel te regelen lijkt me, maar wat gebeurt er met je klanten? Kunnen en willen die drie maanden wachten tot je opdracht uitgevoerd kan worden?

Weglopende klanten
Kleine ondernemers, ZZP ers, Freelancers die zwanger worden en niet kunnen werken lopen grote kans dat hun klanten een ander bedrijf gaan zoeken die de opdracht wel kan uitvoeren. Als dat goed bevalt (grapje) dan is de kans groot dat ze daar blijven. Hoe moeten we dat oplossen?"

Johan Marrink
ZZP Nederland

info@zzp-nederland.nl





Ingezonden persbericht