Gemeente Borger-Odoorn


20-06-2007
OFFICIËLE OPENING VEILIGE LOOP- EN WANDELROUTE ODOORN

Na een intensieve periode van voorbereiding worden op vrijdag 22 juni a.s. drie loop- en wandelroutes geopend in Odoorn. De routes zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Borger-Odoorn, de Nederlandse Hartstichting en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en kunnen afzonderlijk gelopen worden, maar sluiten ook op elkaar aan. Eén van de routes voldoet aan de door de KNAU opgestelde kwaliteitscriteria voor een veilige route. Dit betekent dat de route o.a. goed verlicht is en weinig oversteekpunten kent.

De routes in Odoorn zijn niet alleen zeer geschikt voor bezoekers van het dorp, maar ook voor de inwoners. Zij kunnen de veilige route gebruiken om op een verantwoorde wijze te gaan hardlopen of wandelen in de eigen omgeving. De gemeente wil op deze manier beweging bevorderen. Iedere dag een half uur bewegen bevordert de gezondheid en helpt hart- en vaatziekten voorkomen.

Tijdens de officiële opening zal de heer Veld, bestuurslid van de KNAU, het certificaat 'Veilige loop- en wandelroute' uitreiken. Daarna zal wethouder Alberts, sportambassadeur van de gemeente Borger-Odoorn, een informatiebord over de route onthullen en daarmee het startschot geven voor de eerste wandelaars, nordic walkers en hardlopers.

Geïnteresseerden zijn op vrijdag 22 juni van harte welkom bij de officiële opening om 10.30 uur in De Oringer Marke, Hoofdstraat 9 te Odoorn.