Ingezonden persbericht



---



- PERSBERICHT -

IT'ERS KIEZEN ATOS ORIGIN ALS FAVORIETE WERKGEVER
IN SALARY SURVEY 2007

Utrecht, 22 juni 2007 - IT-werknemers die overwegen om een andere werkgever te kiezen, hebben een voorkeur voor een overstap naar de internationale IT-dienstverlener Atos Origin. Daarmee is Atos Origin de favoriete werkgever in Nederland. Dit blijkt uit de zojuist bekendgemaakte onderzoeksgegevens uit de Salary Survey dat vakblad Automatisering Gids jaarlijks uitvoert in samenwerking met adviesbureau Berenschot. Deze voorkeur voor Atos Origin is belangrijk in een krappe arbeidsmarkt die wordt gekenmerkt door een toenemende arbeidsmobiliteit.

Uit de Salary Survey van Automatisering Gids en Berenschot - een onderzoek dat al sinds 2000 jaarlijks wordt gehouden onder IT-werknemers - komt naar voren dat in 2007 gemiddeld 29 procent van de IT'ers die bij een IT-dienstverlener werkt op zoek is naar een andere werkgever. Onder IT'ers die nu niet bij een IT-dienstverlener werken is dat percentage zelfs 32 procent. In 2006 lag de arbeidsmobiliteit op gemiddeld 22 procent, er is dus sprake van een duidelijke groei.

In totaal zijn bijna 2.000 IT werknemers (van wie 57% werkzaam bij IT-dienstverleners) ondervraagd op tal van arbeidsvoorwaarden. Vanzelfsprekend over hun salaris en secundaire voorwaarden, maar ook op aspecten als: naar welke potenti?le werkgevers zij overwegen over te stappen, waarom mensen bij hun huidige werkgever blijven en/of waarom werknemers overwegen weg te gaan bij hun werkgever. Uit het onderzoek blijkt een toenemende arbeidsmobiliteit in een krappe arbeidsmarkt, wat het belangrijk maakt dat IT-dienstverleners hoog scoren als voorkeurswerkgever.

Henny Hendriks, executive vice president Operations & HR van Atos Origin is blij met de uitkomst van het onderzoek. "Als ??n van de weinige IT-bedrijven sluiten wij jaarlijks een CAO met de sociale partners. Daarnaast werken wij op uitdagende projecten, vaak grensoverschrijdend, waarvan onze werkzaamheden voor de Olympische Spelen natuurlijk bijzonder in het oog springen. Met 9000 werknemers in Nederland en 50.000 wereldwijd beschikken we bovendien over veel doorgroeimogelijkheden. Daarnaast stimuleren we onze werknemers om zich binnen hun vakgebied te ontwikkelen door het aanbieden van gerichte educatieve programma's. Opvallend in de Salary Survey is dat werknemers ??rst kiezen voor een prettige werksfeer en daarna voor ontwikkelingsmogelijkheden en salaris. Ook op het punt van sfeer scoren wij hoog. In een krappe arbeidsmarkt met veel mobiliteit is het geweldig dat wij eerste keus zijn."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (