VDA Groep is Xerox premier partner
Uitwisselen van kennis en kunde belangrijkste factor voor VDA-groep

Breukelen, 22 juni 2007 - Per direct is de VDA-groep toegetreden tot het Premier Partner netwerk van Xerox. Xerox kent een aantal criteria waaraan de VDA-groep ruimschoots voldoet. De Premier Partner criteria zijn ondergebracht in vijf groepen: Financial Stability, Digital Excellence, First Class Business Processes, Loyalty to Xerox en Commitment to the Principles of Premier Partners. Rien Schrijver, algemeen directeur van de VDA-groep: "Toen Paul Bos, onze account manager van Xerox, met het voorstel kwam om Premier Partner te worden hebben wij uiteraard ook besproken wat voor voordelen dit ons zou bieden. Met ons printbedrijf in Arnhem gaan we steeds meer de kant op van het nieuwe printen, dus 1:1 printen, in kleinere oplagen, printing on demand. We zien duidelijk dat onze klanten een totaaloplossing willen. De Premier Partners van Xerox zijn allemaal bedrijven die vooroplopen in die markt. We kunnen dus kennis delen, elkaar als klankbord gebruiken, kortom meer dan technologie alleen." Xerox zelf geeft ook aan kennis en kunde met de partners uit te wisselen om van elkaar te leren. De partners komen geregeld bij elkaar en ontmoeten ook de R&D mensen uit Palo Alto die de kennis van de partners inzetten voor nieuwe oplossingen. "Een ander voordeel", zegt Schrijver, "is het internationale aspect van het netwerk. De VDA-groep wordt internationaler, we hebben klanten in het buitenland waar we bijvoorbeeld met een databaseoplossing (met DocuShare) in Bangkok documenten laten opmaken die in Arnhem geprint worden. En we zijn nu ook in China bezig. Ook kan het gebeuren dat een partner in het buitenland iets in Nederland geprint wil hebben en dat dan door ons laten doen. Zo helpen we elkaar." De VDA-groep heeft twee jaar geleden een nieuw contract afgesloten met Xerox. Niet vanwege de apparatuur, maar vanwege de juiste workflow, FreeFlow. Aemil Schellens, adjunct directeur: "In onze offsetdrukkerijen gebruikten we al een workflowoplossing (Trueflow) en FreeFlow sloot daar naadloos op aan, zodat de functies van onze operators uitwisselbaar zijn."

Foto onderschrift:
Algemeen directeur Rien Schrijver (rechts) en adjunct directeur Aemil Schellens van VDA-groep. "Xerox en VDA: partners in de juiste technologie en de juiste workflow."


--- einde persbericht ---

VDA-groep
De VDA-groep bestaat uit vijf grafische en communicatiebedrijven, verspreid over vier verschillende locaties. De VDA-groep werkt vooral branchegericht en is heel sterk in de gezondheidszorg, de energiesector, de zakelijke dienstverlening en in de opleidingensector. Binnen dergelijke branches treedt de VDA-groep veelal op als totaalleverancier van alle gedrukte en communicatiemedia: van website tot CD-rom en van kleine aantallen visitekaartjes tot honderdduizenden brochures in full colour. Over de vier locaties verspreid werken er totaal ongeveer 65 mensen.