Ingezonden persbericht

Feestprogramma Heiligverklaring Pater Karel in Munstergeleen

van 22 t/m 25 juni 2007

Vrijdag 22 juni

18.50 uur opening festiviteiten en vervolgens een concertavond door fanfare Juliana Munstergeleen o.l.v. Jan Kitzen en het Reünie-Orkest Limburgse Jagers o.l.v. Jos Stoffels.

Zaterdag 23 juni
Vanaf 15.30 tot 18.30 uur en van 19.15 uur tot ca. 22.00 uur
Ierse middag en -avond met Ierse muziek, dans, bier en hapjes.

Optredens van: Vooks, Marieke Trienekens, duo Scottish Lilt, dansgroep Kyra en Limfield

Zondag 24 juni

10.30 uur plechtige hoogmis in de parochiekerk St. Pancratius.
12.00 uur processie naar de Pater Karel kapel onder begeleiding van de fanfare Juliana Munstergeleen en schutterij HH. Marcellinus en Petrus uit Oud-Geleen.

Vanaf 14.00 uur:
- optredens drumband en klaroenkorps schutterij HH. Marcellinus en Petrus,
- Fanfare Juliana Munstergeleen
- DSM-Sabic koor met solozang van Dora van Heumen
optreden harmonie St. Caelilia uit Oud-Geleen
Zangeres Evelyne

18.30 afsluitende Vesper in de parochiekerk st. Pancratius.

Maandag 25 juni

Vanaf 9.00 uur diverse activiteiten voor de leerlingen van basisschool Munstergeleen in de kerk en het feestpaviljoen met afsluitend een ballonnenwedstrijd.

De optredens/activiteiten vinden plaats in het mooie feestpaviljoen op het Raadhuisplein te Munstergeleen en zijn allemaal gratis toegankelijk.

Dit programma wordt u aangeboden door de stichting Pater Carolus Houben en bijdragen van onderstaande personen/bedrijven/organisaties.

---- --

Ingezonden Persbericht

Munstergeleen verwacht duizenden pelgrims

Zondag 24 juni hoogtepunt pater Karel festiviteiten.

MUNSTERGELEEN- Honderden speciale geel-witte vlaggen wapperen sinds 3 juni overal aan de gevels in Munstergeleen. Het hele geboortedorp van pater Karel maakt zich duidelijk op voor een grandioos feest op zondag 24 juni 2007. Dan viert ze de heiligverklaring van hun dorpsgenoot door paus Bendictus XVI. Zondag 24 juni verwelkomt het Sittard-Geleense kerkdorp duizenden pater Karel pelgrimgangers.

De dag begint om 10.30 uur met plechtige hoogmis in de parochiekerk. Aangezien de kerk te klein is om alle gasten in te ontvangen kan de mis ook in de aanpalende sporthal op een groot videoscherm rechtstreeks gevolgd worden. Drie camera's van AV Point registreren daartoe de hele mis. Net als in de kerk kunnen ook in de sporthal de gelovigen ter communie gaan.
Na de heilige mis vertrekt omstreeks 12.00 uur een processie naar de pater Karel kapel. Dit onder begeleiding van de fanfare Juliana Munstergeleen en schutterij HH. Marcellinus en Petrus uit Oud-Geleen. In de processie zullen ook tal van relikwieen worden meegedragen.

Na afloop van de processie kunnen de pater Karel pelgrimgangers in het mooie feestpaviljoen op het Raadhuisplein terecht voor koffie, broodjes en vlaai. Vanaf 14.00 uur staan in dit feestpaviljoen diverse optredens gepland van onder andere het percussie-ensemble en drumband van fanfare Juliana Munstergeleen, het DSM-Sabic koor, de harmonie St. Caelilia uit Oud-Geleen. Zangeres Evelyne brengt enkele malen haar pater Karel lied ten gehore. Als afsluiting van de zondagse festiviteiten is er om 18.30 uur een Vesper in de parochiekerk. Maandag 25 juni vinden er voor de leerlingen van de basisschool Munstergeleen nog diverse activiteiten plaats. Deze beginnen om 9.00 uur in de kerk en vanaf 10.00 uur in het feestpaviljoen met als afsluiting om 11.30 uur een ballonnenwedstrijd.

Met het oog op de verwachte drukte en de zeer beperkte parkeermogelijkheden moeten autopelgrims de auto parkeren bij het voetbalstadion van Fortuna Sittard. Tussen het stadion en de dorpskern van Munstergeleen rijden continue gratis pendelbussen. Bezoekers uit de regio krijgen het advies om zondag 24 juni met de fiets naar Munstergeleen te komen.

Guus Queisen

////////////////
Noot voor de redactie: