Ingezonden persbericht


Extra rondleiding Kitty Zijlmans bij The Return of the Shreds

RONDLEIDING THE RETURN OF THE SHREDS
Zondag 24 juni, 14.00 uur.
DE LAKENHAL IN SCHELTEMA
Marktsteeg 1

Vanwege de grote belangstelling wordt de persoonlijkle rondleiding van Kitty Zijlmans door de tentoonstelling The Return of the Shreds herhaald op zondag 24 juni om 14 uur.

THE RETURN OF THE SHREDS
Ni Haifeng & Kitty Zijlmans
DE LAKENHAL IN SCHELTEMA
25 mei t/m 29 juli

De Nederlandse markt wordt werkelijk overspoeld met goedkoop geproduceerde en op grote schaal gekochte kleding Made in China. Ni en Zijlmans confronteren ons hier nu met het restmateriaal, bijna 11 ton werd speciaal voor deze installatie naar Nederland verscheept. Hoeveel kleding moet er wel niet geproduceerd zijn in Chinese sweat shops om zoveel afvalresten op te leveren? Wie heeft nu het voordeel?

Naast deze en 5 andere installaties is er ook de installatie Shrinkage 10% te zien. Hiervoor werden originele stukken Chinees porselein uit De Lakenhal nagemaakt in China. Een object dat 1 op 1 wordt nagemaakt krimpt bij het bakproces 10%. Dit proces werd 8 keer herhaald waardoor de achtste kopie een poppenhuisvariant werd van het origineel.

Maximaal 25 personen. Gratis toegang. Voertaal Nederlands. Reserveren verplicht: Lydia Vermond l.vermond@lakenhal.nl of 071 516 53 60.

---- --