Gemeente Beek


Eerste VVV Zuid-Limburg Fietsdag een feit!

Beleef het gratis mee op zondag 24 juni 2007!


- Vijf unieke fietsroutes door de Westelijke Mijnstreek en Parkstad Limburg -

Op zondag 24 juni aanstaande wordt de eerste editie georganiseerd van de VVV Zuid-Limburg Fietsdag. Deze VVV Fietsdag is een initiatief van VVV Zuid-Limburg en tien Zuid-Limburgse gemeenten uit de regio Westelijke Mijnstreek en de regio Parkstad Limburg. Deelname is gratis. De vijf verschillende routes van dit unieke evenement voeren de deelnemers mee langs alle mooie stukjes en toeristische bezienswaardigheden van de Gemeenten Beek, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen en Voerendaal. In al deze gemeentes zijn startmogelijkheden.

Alle routes zijn duidelijk bewegwijzerd. Deelnemers krijgen ook nog een routebeschrijving. Er kan gestart worden vanaf 10.00 uur. Sluiting is om 17.00 uur. In Beek is het start- en controlepunt bij Hotel Kempener aan de Prins Mauritslaan. De lengte van de route is ca. 25 km. De gemeente Beek en de andere deelnemende gemeenten willen de fietsers op deze manier graag kennis laten maken met de unieke plekjes en bezienswaardigheden van Zuid-Limburg. Al met al een heerlijk tochtje door eigen streek voor recreatieve fietsers. Vooraf inschrijven voor de VVV Fietsdag is niet nodig.

Startpunten VVV Fietsdag 2007 in directe omgeving:


* Start- en controlepunt Beek: Hotel Kempener, Prins Mauritslaan 22, Beek

* Start- en controlepunt Schinnen: Alfa Brouwerij, Thull 15-19, Schinnen

* Start- en controlepunt Sittard-Geleen: Laco Glanerbrook, Kummenadestraat 45, Geleen

Vanaf 10.00 uur s ochtends kan worden gestart bij één van de bovenstaande startpunten. Hier ontvangt elke deelnemer, naast enkele leuke presentjes, een stempelkaart en een routebeschrijving. De volle stempelkaart kan aan het einde worden ingeleverd. Alle deelnemers met een volle stempelkaart dingen mee naar leuke prijzen via een tombola, die door VVV Zuid-Limburg in samenwerking met de ANWB en de Groene Fiets.nl georganiseerd wordt.

Meer weten over de andere startpunten en -fietsroutes?

Voor meer informatie over alle fietsroutes en startpunten kunt u contact opnemen met de Afdeling Informatie & Reserveringen, de Limburg Winkels, VVV-vestigingen, VVV-servicepunten van VVV Zuid-Limburg, of via de website www.vvvzuidlimburg.nl of per email: info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-9798 ( 1,- p.g.).