Gemeente Nuth


Nuth in het zadel voor VVV Zuid-Limburg Fietsdag

Wethouder Leon Pansters geeft op zondag 24 juni 2007 om 10.00 uur het startschot vanaf Gitek Sportcentrum aan de Leeuwerikstraat 2 in Nuth voor deelname aan de VVV Zuid-Limburg Fietsdag.

Het is de eerste editie van een VVV Zuid-Limburg Fietsdag. Deze fietsdag is een initiatief van VVV Zuid-Limburg en tien Zuid-Limburgse gemeenten uit de regio Parkstad Limburg en de regio Westelijke Mijnstreek.

In de pedalen

In totaal zullen er, speciaal voor de VVV Fietsdag, vijf verschillende gratis toeristische fietsroutes uitgezet worden. De routes gaan langs alle mooie stukjes en toeristische bezienswaardigheden van de gemeenten Beek, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen en Voerendaal. De gemeente Nuth vormt door haar centrale ligging een ideale plek om te starten. Om 10.00 uur stapt wethouder Leon Pansters op zijn fiets bij Gitek Sportcentrum aan de Leeuwerikstraat 2 in Nuth. Vanuit deze voortreffelijke accommodatie met ruime parkeermogelijkheden kunt u kiezen uit twee routes. Iedereen kan deze fietsdag op zijn eigen unieke wijze invullen. In eigen tempo mag men een hele dag in de pedalen klimmen en de veiligheid hoog in het vaandel houden. Verenigingen en groepen kunnen zich van hun kleurrijkste kant laten zien door middel van vlaggetjes of dezelfde kleding. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere routes te fietsen. Aan de hand van de speciaal voor de VVV Fietsdag éénmalig opgehangen bewegwijzeringbordjes, zullen de routes eenvoudig te volgen zijn.

Gratis stempelkaart en routebeschrijving

Vanaf 10.00 uur s ochtends kan men bij één van de deelnemende gemeenten vertrekken. Hier ontvangt elke deelnemer, naast enkele leuke presentjes, geheel gratis een stempelkaart en een routebeschrijving naar de volgende stempelpost in de route. Gedurende de fietsroute ervaren de deelnemers enkele leuke extras. Alle deelnemers met een volle stempelkaart dingen bijvoorbeeld mee naar leuke prijzen via een tombola, die door VVV Zuid-Limburg in samenwerking met de ANWB en Groenfietsen.nl georganiseerd wordt.

Meer info

Voor meer informatie zie www.vvvzuidlimburg.nl of kijk op www.nuth.nl/evenementen.