Gemeente Tilburg

19-6-2007
Zomerfestival in Tilburg Noord
Zondag 24 juni: muziek, markt, activiteiten voor jong en oud op het Verdiplein

Het Zomerfestival Noord is een groot wijkfeest op zondag 24 juni. Het duurt van 11 uur
's morgens tot 5 uur 's middags, en vindt plaats op en rond het Verdiplein in Tilburg Noord.

Het Verdiplein is deze dag omgetoverd tot een echt muziekplein. Daar zijn veel optredens van talenten uit de wijk en andere muziekmakers: Sonic Brass, Soldiers of God, Tilly Bounce, Puntje Puntje, De Kluizenaars, Los Amigo's, Manorma, Creative, Marc van Alphen en Yama Yama.

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen zich laten schminken, genieten van het optreden van een clown, een kameel aaien, of lekker spelen op het springkussen. Verder is er een modeshow en een multiculturele markt met meer dan 100 kramen. Een echte paardentram zorgt voor vervoer van en naar het zomerfestival.

Deze feestelijke dag wordt georganiseerd door wijkbewoners van Tilburg Noord, Verrijk je Wijk, Wonen Breburg, de Twern en Winkeliersvereniging Verdiplein.

Wijkwethouder Gon Mevis is enthousiast: "Ik vind het prachtig om te zien dat al deze partijen elkaar hebben weten te vinden. Samen tillen ze iets moois van de grond. Zo'n dag zorgt voor ontmoeting en maakt bewoners trots op hun wijk. Het daagt talenten uit om hun kunsten te tonen aan de wijkbewoners. Het is één van de vele activiteiten die met geld van Verrijk je Wijk worden mogelijk gemaakt. Ik hoop dat veel wijkbewoners op 24 juni naar het Verdiplein komen om samen volop te genieten van de muziek en andere activiteiten."