Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Beleef De Haagse Hogeschool op Parkpop

Ook op Parkpop op zondag 24 juni, van 13.00 â 21.30 uur in het Zuiderpark in Den Haag, kom je De Haagse Hogeschool tegen. Heel logisch eigenlijk De Haagse op een echt Haags evenement. Al jarenlang is De Haagse Hogeschool een regelmatig terugkerende sponsor van Parkpop. Dit jaar heeft De Haagse een interactief programma op New Horizons, een nieuw jongerenevenement op Parkpop en is De Haagse Hogeschool sponsor van De Haagse XStage.

New Horizons en opleidingen van De Haagse

De Haagse staat op New Horizons, een nieuw jongerenevenement op Parkpop. New Horizons is een markt waar organisaties zich op een interactieve manier presenteren aan jongeren. Diverse opleidingen van De Haagse Hogeschool laten bezoekers hun vakgebied beleven. Watje of Hulk? Bij de opleiding Bewegingstechnologie kun je armkracht testen, door handje te drukken tegen een mechanische hand. Sharky. Studenten van de TH Rijswijk/Academie voor Engineering hebben in mei de Shell Eco Marathon gewonnen. Zij legden 557 kilometer af op 1 liter waterstof! The Hydro cRuisers presenteren hun winnende auto âSharkyâ en tonen de kracht van waterstof. Hoe te voorkomen dat een negerzoen wordt geplet door een bowlingbal? De opleiding Industrieel Product Ontwerpen brengt creativiteit en innovatievermogen naar boven. In debat Studenten van de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement organiseren een debat in de hoofdtent op het New Horizons terrein. Met als gastspreker o.a. André Kuijpers. Onderwerpen:âVoor vliegvakanties naar exotische bestemmingen als Thailand, Mexico en Bali moet klimaatbelasting worden betaald.â âAnoniem solliciteren moet worden verplicht.â Uitdaging. De minor Cross Border Relations van De Haagse Hogeschool daagt uit om een oplossing te verzinnen voor een ontwikkelingshulpvraagstuk. Zwerfkinderen in Bolivia, spinnerijen in India.

Haagse XStage

De Haagse laat zich ook zien op De Haagse XStage. Een urban music podium in samenwerking met radiozender FunX. Vorig jaar een groot succes als klein podium, dit jaar een nog groter succes als groot podium. Hier treden vanaf 13.00 uur diverse artiesten op zoals Mr. Z., Delinguent Habits, R.O.O.O.M. en Members of Marvelas. En tussendoor zijn er acts te zien van de voorrondes van De Haagse XStage. Een aanrader is de openingsact, het Metropole orkest treedt op met de winnende acts van vorig jaar.

Voor de volledige programmering van Parkpop: www.parkpop.nl