strandpret voor eenzame ouderen

20.06.2007 / 10:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nationaal fonds ouderenhulp

Nationaal fonds ouderenhulp

Honderden ouderen gaan weer ouderwets pootje baden tijdens de Nationale Vergeet-me-niet Dag

Op zondag 24 juni wordt de vierde Nationale Vergeet-me-niet Dag georganiseerd. Ruim tweehonderd ouderen genieten van een dagje strand, waar zij gezamenlijk een frisse duik zullen maken. De Vergeet-me-niet Dag is in 2004 geïntroduceerd door het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Door middel van deze dag wil zij aandacht vragen voor ruim een miljoen ouderen die zich in de zomermaanden extra eenzaam voelen

Met name tijdens de zomermaanden voelen veel ouderen zich extra eenzaam, omdat familie en vaste verzorgers met vakantie zijn. En hoewel er in veel wijken en clubs buitenactiviteiten georganiseerd worden, blijven de ouderen (noodgedwongen) binnen. Om aandacht te vestigen op dit terugkerende probleem roept het Nationaal Fonds Ouderenhulp, op de eerste zondag van de zomer, alle Nederlanders op om iets gezelligs met een oudere te ondernemen.
Om die reden wordt er op 24 juni ruim tweehonderd ouderen uitgenodigd om op het strand van Camperduin te genieten van een dagje strand en een ritje met een strandtrein. En natuurlijk wordt het de ouderen mogelijk gemaakt om weer eens de zee en het zand tussen de tenen te voelen door pootje badend het water in te gaan.

Deelname verzorgingshuizen
Ook veel verzorgingshuizen zullen deze dag hun bewoners extra in het zonnetje zetten door leuke activiteiten te organiseren, waar buurtbewoners bij kunnen aansluiten. Ruim 120 verzorgingshuizen hebben zich inmiddels aangesloten bij de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Zij zullen, veelal op 24 juni, hun deuren openen voor familieleden en omwonenden en een speciaal dagprogramma organiseren met gezellige activiteiten. Dankzij de jaarlijkse Vergeet-me-niet Dag wordt er op een ongedwongen manier contacten gelegd, waardoor eenzaamheid op een constructieve manier wordt aangepakt. Op www.ouderenhulp.nl vindt u een overzicht van de deelnemende verzorgingshuizen.

Dankzij het Nationaal Fonds Ouderenhulp kunnen deze zomer nog eens vijfhonderd ouderen genieten van een dagje strand. Tien verzorginghuizen krijgen dit van Fonds Ouderenhulp aangeboden, omdat zij hun bewoners verrassen met een originele invulling van de Vergeet-me-niet dag.

Thema
Het thema van de Vergeet-me-niet Dag sluit dit jaar aan op het thema van de Zomerzegels: terug naar de kust. Hoewel veel ouderen mooie herinneringen hebben aan de kust, is het voor hen tegenwoordig niet meer mogelijk om zelfstandig een bezoek te brengen aan het strand. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp hoopt dat voor hen op 24 juni oude herinneringen weer gaan leven.

Programma zondag 24 juni:
Locatie: Heereweg 407, 1871 GL te Schoorl
Bij strandpaviljoen Minkema het strand van Camperduin op.

Van 10.30 tot 16.30 uur: verdeeld over deze dag wordt er aan drie groepen, van ruim 60 ouderen, een lunch aangeboden in Paviljoen Minkema, een rit gemaakt met de strandtrein en de mogelijkheid geboden om pootje te baden in de vloedlijn.

10.30 uur: ontvangst groep 1 met koffie en thee
10.45 uur: woord van Jan Romme (directeur NFO)
11.00 uur: vertrek groep 1 met de strandtrein
13.00 uur: Lunch groep 1


---
Noot voor de pers:
Meer informatie is te verkrijgen bij: Nationaal Fonds Ouderenhulp, Lydia van den Brandhof, Tel: 030-656 6041 / (06-1829 3189) of via e-mail: l.vandenbrandhof@ouderenhulp.nl.

Wenst u aanwezig te zijn tijdens de Vergeet-me-niet Dag dan kunt u zich tevens aanmelden bij Lydia van den Brandhof.

Over het Nationaal Fonds Ouderenhulp
Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen. Hierbij richt Ouderenhulp zich op het tegengaan van eenzaamheid en armoede, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een goede oude dag. Dit doet het Nationaal Fonds Ouderenhulp door projecten te subsidiëren, eigen diensten op te zetten zoals de Ouderenhulplijn en evenementen te organiseren zoals de kerstdiners en de Vergeet-me-niet Dag. Meer informatie: www.ouderenhulp.nl