Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Europäisches Jugendtreffen in Berlijn; De Haagse Hogeschool is erbij!

Vijf dagen, 300 jongeren, 27 landen en 3 talen. Van 24 tot en met 29 juni heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de huidige voorzitter van de EU, jongeren uit de hele EU uitgenodigd voor het Europaeisches Jugendtreffen. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit de projectgroep Eureka, waarvan 6 studenten van de Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO) van De Haagse Hogeschool en 1 student Kunstgeschiedenis van de UvA.

Het project van de studentenprojectgroep Eureka heet Europe: on the road to success. Deze titel is een verwijzing naar het thema van de Jongerenbijeenkomst: âonderweg in Europa: kansen voor jonge mensen om te leven, werken en leren. De studenten willen hiermee aangeven dat Europa op de goede weg is.

De studentenprojectgroep gaat in Berlijn een theaterstuk spelen, een film laten zien en een dans opvoeren. Ze starten met het theaterstuk: op de bühne verschijnen Europa (als de figuur uit de Griekse mythologie) en een waarzegster. Europa vraagt haar toekomst aan de waarzegster. Vervolgens krijgt de waarzegster een visioen en zegt: âik zal je jouw toekomst laten zien.â Dan start de film die laat zien hoe Europese studenten van tegenwoordig over Europa denken. De film eindigt met de vraag hoe Europa in de toekomst nog meer verenigd kan worden. Het antwoord daarop is een gezamenlijke dans, die de studenten daadwerkelijk zullen opvoeren.

De opleiding HEBO ondersteunt het project, omdat het aansluit bij de inhoud van de opleiding. De studentenprojectgroep Eureka is geselecteerd door de Duitse ambassade uit meerdere Nederlandse projecten. Vervolgens heeft in Berlijn de definitieve selectie plaatsgevonden.

Meer informatie over het Jugendtreffen is te vinden op www.europaeisches-jugendtreffen2007.eu.