Ingezonden persbericht


Persbericht.

Start Streekgala 2007 in Wychen

Op de kaasboerderij de Diervoort (Staddijk 17 te Wychen) zal Jan van der Meer, wethouder Groen en Recreatie van de gemeente Nijmegen op zondag 24 juni om 11.00 uur de aftrap verrichten van het vijfde Streekgala. Jan van der Meer ontvangt als eerste een speciale boerderijboodschappentas!

Nijmegen zet gezond leven dit jaar in de schijnwerpers. Eén van de vele activiteiten in het teken van het themajaar is Buitenhof Nijmegen, een extra uitbreiding van het Streekgala, met twee routes aan de zuid- en westzijde van de stad. Buitenhof vertegenwoordigt diverse aspecten van gezond leven: gezonde en verantwoorde voeding, natuur, bewegen en ontspanning. Vijf verrassende fietsroutes verbinden de stad met haar groene omgeving, waar gezonde kwaliteitsproducten worden geproduceerd. Dit wordt gesymboliseerd door middel van een speciale boerderijboodschappentas, die de bezoeker al fietsend door het boerenland kan vullen met heerlijke en gezonde producten uit de eigen regio. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Jan van der Meer.

Grenzeloos Vermarkten!
Het Streekgala is een van de activiteiten van het project Grenzeloos Vermarkten! In dit project werken boeren uit Nederland en Duitsland samen om het marktgericht ondernemen in het Euregiogebied Rijn-Waal te versterken en zo een economisch gezond en aantrekkelijk platteland te behouden.