Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Onderwerpen NioScoop, 24 juni 2007, 13.00 tot 13.30 uur, Nederland 2 Herhaling op zaterdag 30 juni, 11.25 - 11.55 uur, Nederland 2

Nederlandse betrokkenheid in Guantánamo!
Sinds de aanslagen van 11 september 2001 zijn veel moslims uit verschillende landen aangehouden in verband met terrorismebestrijding. Velen van hen zijn na jaren vrijgelaten en staan nu op straat. In Nioscoop een lange reportage over moslims die voor niets jaren in de gevangenis hebben gezeten. Ook een gesprek met de Marokkaanse advocaat Mohamed Hilal die beweert dat zijn cliënten door de Amerikaanse geheime dienst benaderd zijn om voor de Amerikanen te gaan werken met als deal dat ze een verblijfsvergunning onder andere in Nederland kunnen krijgen. SP - Tweede Kamerlid Harry van Bommel gaat opheldering vragen aan de Nederlandse regering. "Als dit klopt, dan is Nederland hypocriet", zegt Van Bommel in een reactie aan de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO).

Onderwerpen De Horizon, 23 juni 2007, 19.30 tot 20.10 uur, Radio 5(747 AM)

Imam Suleyman ªhahinturk geeft live antwoord vragen van luisteraars over de islam Veel moslims zitten met vragen over hun geloof of twijfelen over hoe ze bepaalde regels moeten toepassen. Veel niet-moslims begrijpen de islamitische regels niet of zijn gewoon nieuwsgierig naar de islam. Maar bij wie kan je terecht met je vragen? Een deskundige imam die de gemeenschap goed kent is in het dagelijkse leven niet altijd voorhanden. De Horizon biedt gelukkig uitkomst: zaterdag 23 juni staat imam ªuleyman Shahinturk volledig ter beschikking van de luisteraars. Iedereen die vragen heeft of advies wil, kan deze mailen. Tijdens de uitzending kan er bovendien gratis gebeld worden tussen 19.30 en 20.10. De imam zal in de uitzending zoveel mogelijk vragen live beantwoorden.